Bolničar Tarino Lightbourne
0

"Vidio sam šta se zaista dogodilo kada je Travoltin sin umro"

Sarajevo-x.com
Porodica Travolta
Porodica Travolta
Holivudska megazvijezda John Travolta neutješan je nakon smrti sina koji je umro prije 18 mjeseci. Bolničar Tarino Lightbourne, koji je prvi stigao na mjesto nesreće, tvrdi da zna šta se zapravo dogodilo dječaku Jettu, piše "Daily Mail".

Travolta i njegova supruga Kelly Preston slavili su Novu godinu na Bahamima kada je njihov sin Jett, koji je patio od autizma, pao u kadi i umro nakon što je glavom udario o pločice.

Za Jetta se zbog bolesti uvijek morao neko brinuti. S obzirom da je glumački par poznat po tome da su scijentolozi, sljedbenici religije koja ne priznaje mentalne bolesti, javnost smatra da dječak nije liječen na odgovarajući način.

Travolta je tužio Lightbournea tvrdeći da je od njega tražio19 miliona eura da ne bi progovorio o onome šta je vidio kada je došao na mjesto nesreće.

Kasnije se predomislio i zaustavio sudski postupak u nadi da će bolničar zadržati svoje teorije zavjere za sebe, ali prevario se.

Lightbourne (48) tvrdi da su slavni glumci bili toliko zabrinuti okolnostima pod kojima je dječak umro, da su mu rekli da uzme privatni avion koji je čekao i da ga odvede u bolnicu na Floridi, radije nego da ga odvedu u lokalnu bolnicu udaljenu samo 15 minuta od mjesta gdje su se nalazili.

"Zaista mi je žao što je Travolta izgubio sina. Oduvijek sam bio njegov veliki fan", rekao je bolničar, i sam otac dvoje djece. "Ja sam prava žrtva. Mene su bacili u zatvor poput kriminalca i izgubio sam posao. Istina je da želim da se suđenje nastavi jer želim skinuti ljagu sa svog imena i povratiti svoju čast".

Lightbourne je ispričao da, kada je stigao sa hitnom pomoći u kuću Travolte, dječak je ležao na podu kupatila, a umjetno disanje mu je pružao doktor koji živi u blizini i medicinska sestra. Bolničar je pitao doktora kada je dječak pao, a on mu je objasnio da se to desilo nekoliko minuta prije. Navodno, oko dječakovih ušiju krv se već bila skorila, a i tijelo mu je bilo u stanju mrtvačke ukočenosti.

Autopsija nad tijelom 16-godišnjaka nikada nije obavljena, a s obzirom da je suđenje obustavljeno, razlog smrti Jetta Travolte nikada neće biti poznat.