Showbiz
20

Victoria Beckham proglašena najuspješnijom poduzetnicom u Velikoj Britaniji

Klix.ba
Victoriu Beckham, bivšu pop zvijezdu i suprugu poznatog fudbalera Davida Beckhama, poslovni je magazin Management Today proglasio najuspješnijom poduzetnicom u Velikoj Britaniji.

Imovina Victorie Beckham, četrdesetogodišnjakinje koja je nedavno otvorila ogromni butik u Londonu, procjenjuje se na čak 210 miliona funti.

Najveći je poslovni uspjeh postigla kao modna dizajnerica. Njena karijera u modnom dizajnu je počela 2004. godine, kada je kreirala kolekciju jeansa pod markom "Rock & Republic", nakon čega je uslijedila vlastita modna linija pod nazivom "dVb Style“, u čijoj se kolekciji mogu pronaći odjeća, torbe, parfemi, sunčane naočale, nakit...

Godine 2000, Victoria je postala "britanska ambasadorica" modne kolekcije Dolce&Gabbana, a surađivala je i sa Robertom Cavallijem, a kojim je radila nekoliko revija.

Victoria Beckham se okušala i kao stilistica, a 2007. godine je kreirala odjevne kombinacije za Toma Cruisea i Katie Holmes na dodjeli Oscara. Iste te godine je bila u žiriju Graduate Fashion Weeka u Londonu, a Glamour magazin ju je proglasio "Ženom godine".