U filmu "House of Gucci"
152

Tviteraši tvrde da Lady Gaga liči na Seku Sablić, prepoznajete li vi sličnost?

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Brojne najave filma "House of Gucci" i Lady Gage u ulozi Patrizie Reggiani podigle su prašinu u javnosti, a na Twitteru američku zvijezdu upoređuju sa Sekom Sablić tvrdeći da pjevačica u filmu više liči na srbijansku glumicu nego na samu Patriziu.

Film još uvijek nije stigao u kina, ali traileri i fotografije nude uvid u radnju filma i prikazuju američku pjevačicu transformisanu u udovicu italijanskog dizajnera Maurizija Guccija.

To je bilo dovoljno da brojni korisnici Twittera prepoznaju sličnost između Lady Gage i glumice Jelisavete Seke Sablić i to njenog lika u seriji "Srećni ljudi".

Kako se sama radnja filma odvija u periodu između '70ih i '90ih godina prateći porodicu Gucci, Gagina odjeća i frizura prilagođeni su modi ovog perioda.
Upravo su kostimi i frizura zaslužni za sličnost između pjevačice i legendarne glumice - odnosno lika Marijane Kolaković iz serije snimane '90ih godina prošlog stoljeća.

[TWITTER]1455268563086942211[/TWITTER]

Tviteraši su ovim povodom objavili niz fotografija Seke Sablić uz hashtag i opise "House of Gucci" aludirajući na sličnost dvaju likova.

[TWITTER]1421231885502533638[/TWITTER]

Također, u jednom tvitu uporedili su Sablić i Ivana Bekjareva, koji je u seriji tumačio lik Ivana Despotovića, sa Gagom i Jaredom Letom koji također glumi u predstojećem filmu.

Neki tviteraši su našli i likove za sporedne uloge u filmu te su ih dodijelili pjevačicama Lepoj Breni i Vesni Zmijanac.