U tri kategorije
35

Trenira i u osmoj deceniji: Arnold Schwarzenegger otkrio svoje rekorde u dizanju tegova

L. R.
Arnold Schwarzenegger (Foto: EPA-EFE)
Arnold Schwarzenegger (Foto: EPA-EFE)
Poznat po svojoj nevjerovatnoj snazi, Arnold Schwarzenegger nedavno je otkrio koliko kilograma može dići u tegovima.
U nedavnom intervjuu za emisiju "The Pat McAfee Show", Schwarzenegger je otkrio koliko iznose njegovi najbolji rekordi u podizanju tegova u kategorijama za čučanj, mrtvo dizanje i takozvani benč.

“Moj najbolji rezultat na benču bio je 238 kilograma, najbolji rekord na mrtvom dizanju je 322 kilograma, a maksimalni broj kilograma na čučnju je 276 kilograma”, otkrio je 76-godišnji glumac.

Međutim, on je istaknuo da su se u njegovo vrijeme te brojke mogle činiti nevjerovatnim, ali da je danas uobičajeno vidjeti veće brojke.

Također, rekao je kako je kvalitet mišića bolji kod današnjih sportaša, ali da je ipak ponosan na svoje postignute rezultate u mladosti. S druge strane, Arnold Schwarzenegger je priznao da i dalje vježba svaki dan i da je posjet teretani dio rutine koja se ne smije izbjegavati.

Arnold Schwarzenegger stekao je slavu i ogromnu popularnost zahvaljujući svojim ulogama kao glumac ili čak radu kao guverner Kalifornije. No, neki ga pamte i po uspjesima u svijetu bodybuildinga. Naime, glumac ima čak sedam osvojenih nagrada Mister Olympia, jednog od najuglednijih svjetskih bodybuiding takmičenja.