Uskoro će dobiti unučicu
7

Tonči Huljić o Graši i Hani: Veza je završila brzim brakom i djetetom, bili smo bombardovani

I. B.
Tonči se oglasio nekoliko dana prije nego će postati djed (Foto: Pixsell)
Tonči se oglasio nekoliko dana prije nego će postati djed (Foto: Pixsell)
Vrhunski hrvatski muzičar Tonči Huljić uskoro će se okušati u ulozi djeda budući da je termin poroda njegove kćerke Hane izuzetno blizu. Sada je progovorio o temi koja je svakako jedna od aktuelnijih otkako je dospjela u domaću javnost.

"Ta veza između Petra i moje kćerke koja je završila vrlo brzim brakom i evo, uskoro djetetom, svakodnevno je punila stranice. Bili smo bombardovani, ali nismo previše pričali o tome. Mi živimo krajnje normalno i bio je veliki pritisak svakodnevno to čitati", otkrio je Tonči za RTL Exkluziv.

Muzičar je dodao kako u jednom trenutku Hana nije izlazila van iz kuće zbog velike količine pažnje i želje da je svi fotografišu: "Bilo joj je smiješno da svi trče za njom sa mobitelima", rekao je.

Njegov dugogodišnji prijatelj, a sada i zet, ovoga ljeta je prebukiran, te je vrlo vjerovatno da će nastupati i onog trenutka kada bude postao otac.

Tonči se i na to osvrnuo, dodavši kako će Hani pomagati njena majka, a njegova "stabilna i stamena supruga" Vjekoslava: "Već smo se dogovorili, jer kad se mala rodi Petar je stalno na nastupima, dakle svakodnevno. Zbog toga se malo i ljutim jer nema potrebe toliko raditi", ispričao je.

Spomenutu situaciju, "da on svira ispred rađaone od veselja", Tonči je obradio i u svom novom spotu "Baci oko na mene", a nije skrivao činjenicu koliko mu je drago što će uskoro dobiti unučicu.

"Mi smo 25-26 godina zajedno. Svi smo kao familija. Kakav je čovjek, takav je i zet", poručio je Huljić.

Podsjetimo, prema pisanju hrvatskih medija, Hanin termin poroda zakazan je za 23. juli, a na isti dan Petar ima zakazan nastup u Splitu.

Pjevač će ovoga ljeta održati i koncert u Sarajevu, kada će publiku početkom augusta uveseliti na trgu preko puta Vijećnice.