Objavila na Instagramu
38

Tamara Ecclestone nudi 7 miliona eura za informacije o srbijanskom pljačkašu Danielu Vukoviću

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Tamara Ecclestone, kćerka bivšeg šefa Formule 1 Bernieja Ecclestonea i Slavice Ecclestone, ponudila je nagradu od oko sedam miliona eura za informacije koje bi mogle dovesti do pronalaska nekih od njezinih najdragocjenijih predmeta koji su ukradeni u najvećoj britanskoj provali u historiji.

Procijenjena vrijednost ukradenog nakita, gotovine i dragulja je 29.4 miliona eura, prenosi BBC.

Tamara se tako obratila svojim pratiteljima na Instagramu i otkrila da će dati nagradu od 25% vrijednosti svega što policija uspije vratiti na temelju informacija koje dobiju od izvora: "Sada ću učiniti ono što sam željela učiniti od samog početka, i to u stilu Mela Gibsona iz filma "Ransom". Rado ću platiti nagradu za povrat moje ili Jayeve ukradene imovine te za hvatanje i kazneni progon Daniela Vukovića", poručila je.

"Pomisao na te odvratne ljude, koji preturaju po svakoj sobi u mojoj kući, upadaju u moj dom, diraju moje stvari i kradu neke od meni najdragocjenijih predmeta, znači da nikada neću moći biti u toj kući s istim osjećajem sigurnosti koji sam nekoć imala", dodala je bogata nasljednica.

Podsjećamo, u decembru 2019. godine vila Tamare Ecclestone u zapadnom Londonu bila je jedna od tri kuće slavnih koje su opljačkali međunarodni lopovi.

Trojica Italijana odgovorna za pljačku uhvaćena su u novembru 2021. te im je određena zatvorska kazna. Četvrti muškarac, Srbijanac Daniel Vuković koji je sudjelovao u pljački još nije uhvaćen te upravo za njegov pronalazak Tamara nudi visoku nagradu izvoru koji će policiji otkriti informacije o njegovom prebivalištu.