Nekonvencionalna rutina
56

Suprugu Ozzyja Osbournea ljekari upozorili da bi zbog bizarne navike mogla ostati bez kože

N. C.
Sharon Osbourne
Sharon Osbourne
Govoreći u podcastu koji inače vodi sa suprugom i rock zvijezdom Ozzyjem Osbourneom, 71-godišnja Sharon Osbourne otkrila je da se kupa svako jutro po dva sata, nakon neprospavane noći.

Osbourne govorila je o svojoj nekonvencionalnoj jutarnjoj rutini koja sadrži navike koje se povezuju s oštećenom kožom, a njene navike mogu rezultirati preuranjenom smrću.

"Ostajem budna cijelu noć, ako malo zažmirim sljedeći dan ću se probuditi oko podne", izjavila je.

Upozorenja od strane ljekara stigla su kada su paparazzi snimili Sharon u šetnji Hollywoodu, na kojima izgleda pomalo gotovo neprepoznatljivo i mršavije nego ikad prije.

Jeffery Fromowitz, dermatolog s Florid, je rekao za HelloGiggles da predugo provođenje vremena u kadi može dovesti do toga da vam koža doslovno otpadne.

"U biti, dugotrajno uranjanje u vodu prezasićuje kožu i može dovesti do propadanja kože. Kada se izležavate u vodi, vaš živčani sistem govori vašim krvnim žilama da se skupe. Tijelo skreće krv dalje od vrhova prstiju, čineći vaše žile tanjim i uzrokujući naborane prste poput suhih šljiva. Tuširanje se općenito preporuča u usporedbi s dugotrajnim kupanjem jer kožu izlaže manje vode, što sprječava da gornji sloj izgubi sva svoja zaštitna, prirodna ulja", pojasnio je.

Ljekar interne medicine koji radi u New Yorku Stuart Fischer rekao je da ne bi preporučio ovakav stil življenja, jer nije zdrav za tijelo.

"Nikome ne bih preporučio niti jednu od ovih navika. Ništa od ovoga ne stvara zdravo tijelo i postoje ulja na koži koja se isperu kad se ljudi pretjerano kupaju. Naša tijela trebaju redovan san kako bi neuroni u mozgu ujutro oživjeli", naveo je.

Ovo nije prvi put da je priznala detalje svojih neobičnih navika, pa je tako u prethodnoj epizodi podcasta da ne jede po tri dana u tjednu.

Sama je navela da je previše mršava i da se muči udebljati nakon što je koristila hit-lijek za mršavljenje Ozempic, koji je inače namijenjen osobama kojima je dijagnosticiran dijabetes.

Izgubila je ukupno 20 kilograma u svega nekoliko mjeseci i stručnjaci sada kažu da bi sve ove navike mogle dovesti zvijezdu "The Osbournesa" u opasnost od niza zdravstvenih problema.