Porodična fotografija
63

Supruga Siniše Mihajlovića posvetila mu emotivnu objavu: Ne brini, čuvat ću naše remek-djelo

I. B.
Porodica Siniše Mihajlovića je neutješna nakon njegove smrti (Foto: Instagram)
Porodica Siniše Mihajlovića je neutješna nakon njegove smrti (Foto: Instagram)
Legendarni srbijanski nogometaš i trener Siniša Mihajlović preminuo je u petak nakon dugogodišnje borbe s leukemijom, a to je, naravno najteže palo njegovoj porodici.

Siniša, koji je imao 53. godine, nije uspio pobijediti opaku bolest. Njegovo zdravstveno stanje se u proteklo vrijeme naglo pogoršalo, što je rezultiralo time da zauvijek napusti ovaj svijet.

Njegova porodica sada proživljava neke od najtežih trenutaka u svom životu, a povodom svega se oglasila i Sinišina supruga Arijana, koja mu je bila najveća podrška tokom bolesti.

Arijana je na svom Instagramu objavila fotografiju zajedno sa Sinišom i njihovo petero djece, a uz sve je napisala i emotivnu poruku.

"Ljubavi, obećala sam ti... Ne brini, ja ću se pobrinuti za njih. Oni su naše najveće remek-djelo. Nikad te nećemo prestati voljeti", napisala je ona.

Za 25 godina braka, Arijana i Siniša su dobili dvije kćerke: Virginiju i Viktoriju, te tri sina: Miroslava, Dušana i Nicholasa. Nogometaš je uvijek isticao da se ljubav s njegovom suprugom desila na prvi pogled, a kasnije je otkrio i kako je Arijana s njim prošla i sve teške trenutke u životu.

Prije porodične fotografije, Arijana se od Siniše oprostila i onom na kojoj su njih dvoje pozirali nasmijani.

"Kada više ne budeš dio mene, isjeći ću mnoge zvjezdice iz sjećanja, tada će nebo biti tako lijepo da će se cijeli svijet zaljubiti u noć", napisala je nakon što je izgubila supruga.

Mihajlović je postao trener Bologne u januaru 2019. godine, a uprkos poteškoćama van terena, ekipa je i dalje izgledala snažno u posljednje tri godine.

Na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu danas je obavljena komemoracija koju je FK Crvena zvezda upriličila povodom smrti Mihajlovića, a tamo su se okupili mnogi sportski velikani kako bi odali počast jednom od najboljih srbijanskih nogometaša u historiji.