Opaka bolest
0

Shannen Doherty iskreno o borbi s rakom: Želim biti svjetionik za druge oboljele

DP
Foto: Shannen Doherty/Instagram
Foto: Shannen Doherty/Instagram
Zvijezda Beverly Hillsa i Čarobnica ponovo se suočila s opakom bolešću i hrabro joj se suprotstavlja dijeleći svoja iskustva i na društvenim mrežama.

Shannen Doherty bori se s tumorom u četvrtom stadiju, uz podršku svojih najbližih. Zvijezda serije Beverly Hills 90210 otvoreno govori o tome kako je nekoliko njenih prijatelja uz nju, podržavajući je da vodi zdrav život tokom borbe s rakom.

"Nakon godinu dana borbe s rakom koji se vraća i drugim stresovima, ponovo se vraćam tome", napisala je 48-godišnja glumica. "Brinem o sebi i svakodnevno se hrabrim. Nije uvijek lako. Ima dana kada sam depresivna ili sam jednostavno lijena. Ali guram uz pomoć prijatelja."

Shannen je spomenula svoju prijateljicu Anne Marie Kortright i navela kako je ona bila neumoljiva u odluci da je odvede na planinarenje i nauči je novim načinima kuhanja, "što je nahranilo moju dušu kao i moj stomak, ali na vrlo zdrav način."

"Ona je s @cheforen @maliburadkitchen učinila kuhanje zdravim, zabavnim i održivim", rekla je Doherty dodajući da je poznata trenerica fitnessa Kiara Stokes jučer došla kod nje da je "razbije".

 
 

"Bila je ovo produktivna, sjajna sedmica", napisala je  Doherty. "Osjećam se bolje. Moja koža je živa, kao i ja."

Na svoj Instagram profil glumica je dodala selfie sa Stokes i Kortright, a objavila je i fotografije nekih zdravih obroka koje joj je Kortright preporučila, prenosi People.

U februaru je Doherty otkrila da joj se rak dojke vratio, nakon što je 2017. ušao u remisiju.

"Pitanje je dana kada će mi reći da sam u četvrtom stadiju. Dakle, rak se vratio i zato sam ovdje", rekla je Doherty u emisiji Good Morning America.

"Mislim da to još nisam obradila. To je gorka pilula koju je teško progutati iz mnogo razloga."

Zvijezda serije Čarobnice izjavila je idućeg dana u intervjuu za ABC da je prestala objavljivati na društvenim medijima toliko često, jer ne želi "biti neugodna".

"Želim pozitivno, želim biti svjetionik drugim ljudima - ili barem neko s kim ljudi mogu iskreno porazgovarati o tome koliko im teško", rekla je ona i dodala da želi biti "otvorena i iskrena u vezi s tim".

Glumica se ranije zahvalila svojim obožavateljima na Instagramu na "ljubavi, molitvi i podršci", kao i na priznanju da se "bori".

"Ovo je neobično vrijeme i ne stojim čvrsto na svojim nogama. Reći da sam pod stresom je podcjenjivanje. Reći da se borim je blago", napisala je i dodala da traži svoju "unutarnju snagu".

"Ali... vjerujem da ću je naći", rekla je. "Kopat ću duboko po sebi da pronađem snagu koja mi je potrebna da se suočim sa svim tim. Molim se da sve to učinim dostojanstveno i graciozno. Imam toliko toga za reći. Toliko toga za podijeliti. Hoću. Za sada ... molim vas, znajte koliko mi svi pomažete da se podignem."