Priča o stvarnom zločinu
27

Dok svi pričaju o "Baby Reindeer", ova serija se penje na Netflixovoj listi najgledanijih

N. O.
Foto: Netflix
Foto: Netflix
Dok svi pričaju o Netflixovoj seriji "Baby Reindeer" još jedno ostvarenje penje se na listi najgledanijih, a radi se o još jednoj priči inspirisanoj stvarnim događajem nazvanoj "The Asunta Case".

Netflixova nova drama o slučaju ubistva inspirisana stvarnim događajem skočila je na ljestvici streamera, ostavljajući gledaoce u krajnjem šoku zbog sadržaja.

Zastrašujuća serija pod nazivom "The Asunta Case" bazirana je na šokantnom ubistvu djevojčice iz 2013. godine, a objavljena je na streaming servisu 26. aprila i od tada se vinula u Netflixovih top 10.

Serija je trenutno na drugom mjestu u svijetu, odmah iza britanske drame "Baby Reindeer", koja je također zasnovana na istinitoj priči. "The Asunta Case" je broj jedan na listi serija koje nisu na engleskom jeziku i bilježi 5,4 miliona pregleda ove sedmice.

Gledaoci su ostali šokirani zbog interpretacije stvarnih događaja, nesposobni da shvate ono što vide. Na društvenim mrežama dijelili su utiske navodeći da neki nisu mogli spavati nakon odgledanih epizoda.

Zvanični sinopsis serije glasi: "21. septembra 2013. Rosario Porto i Alfonso Basterra prijavljuju nestanak svoje kćeri Asunte, čije je tijelo pronađeno nekoliko sati nakon toga pored ceste izvan Santiago de Compostele. Policijska istraga ubrzo otkriva dokaze koji upućuju da su Rosario i Alfonso mogući zločinci. Vijesti potresaju grad, pa čak i državu, uz pitanje šta može navesti dva roditelja da okončaju život svoje kćeri?".

Seriju je napisao i producirao Ramon Campos, a glavne uloge tumače Candela Peña i Tristan Ulloa.