Sahrana ili spektakl?
0

Sanduk optočen zlatom i baršunom za 'kralja popa'

Sarajevo-x.com
Zadnje počivalište 'kralja popa', luksuzni sanduk optočen zlatom, glamurozan je i kao svaki detalj sahrane poznatog pjevača, pišu američki mediji.

Naime, Michael Jackson će u zemlju biti spušten u mrtvačkom sanduku vrijednom čak 25 hiljada američkih dolara.

Sanduk imena Promethean napravljen je od bronze ali je presvučen 14-karatnim zlatom, te ima unutrašnjost od najfinijeg baršuna. U identičnom sanduku sahranjen je i legendarni pjevač James Brown 2006. godine.

Po svemu sudeći poslednji ispraćaj Michaela Jacksona više će izgledati kao neki zabavni spektakl nego kao sahrana jer paradu na memorijalu koji će biti održan u čast života i djela preminulog pjevača otvoriće cirkus 'The Ringling Bros Barnum And Bailey' čiji moto je, ironično,'najveći show na svijetu'.

Mnoge poznate zvijezde će se na svoj način oprostiti od Jacksona, a posjetioci će morati rezervirati karte za ovaj događaj, no one će biti besplatne.

Memorijal će biti održan u The Staples Center u Los Angelesu, a između ostalih ljudima će se obratiti pjevačica Diana Ross, filmska diva Elizabeth Taylor, te pjevač Paul McCartney.

Jacksonov prijatelj i producent Quincy Jones izjavio je da ne želi prisutvovati sahrani jer to nije 'ono što želi vidjeti'.