Istinski unikat
14

Bentley Continental GTC Mulliner ukrašen je dijamantima i bijelim zlatom

D. B.
Bentley Mulliner je sarađivao s kompanijom Boodles, a rezultat te saradnje je specijalni Continental GTC.

Luksuzni grand tourer sadrži suptilnu kombinaciju boja, no unutrašnjost je puna fantastičnih detalja uključujući ukras na centralnoj konzoli načinjen od 18-karatnog bijelog zlata i dijamanata.

Karoserija modela nazvanog Bentley x Boodles Mulliner Edition Continental GTC je lakirana u Porpoise sivu boju, dok kontrast plravi Linen unutrašnjost. S hromiranim detaljima se slažu Powder roze prednja svjetla, što je "zaštitna" boja brenda Boodles, koja je prisutna i na spliteru, pragovima, stražnjem difuzoru i stražnjem spojleru. Mulliner je odabrao set 22-inčnih felgi u Tungsten boji s poliranim detaljima.

Vrhunac u unutrašnjosti je Be Boodles Bentley detalj, odnosno privjesak, koji je izrađen od dijamanata i bijelog zlata te umetnut na centralnu konzolu. Detalji na armaturnoj ploči i panelima vrata kombinuju Piano Linen s 200 godina starim Autumn Stone furnirom i Powder roze koncem.

Također, detalji od 24-karatnog zlata na ventilacijskim otvorima odnose se na Boodleovo naslijeđe vezano za zlato, dok par jastuka u lanene kože doprinose udobnosti putnika. Boodleov logotip zajedno s 1798. godinom osnivanja nalazi se na prednjim blatobranima, armaturnoj ploči, pragovima i svjetlima za lokve.

Mehaničkih promjena nije bilo, zako da je ispod haube i dalje 6,0-litarski W12 twinturbo motor koji razvija 650 KS i 900 Nm obrtnog momenta, čija se snaga prenosi na sva četiri točka putem osmostepenog automatskog mjenjača.

Ovaj unikat će biti izložen 11. aprila u salonu Jack Barclays Bentley u Londonu te će potom biti prodan.

Bentley će uskoro predstaviti obnovljeni Continental, a očekuju se suptilne vizuelne promjene uz novi plug-in hibridni pogon.