Showbiz
11

Samoprozvana djevojka Michaela Phelpsa priznala da je rođena kao muškarac

Klix.ba
Taylor Lianne Chandler (41), samoprozvana djevojka plivača Michaela Phelpsa, priznala je da je rođena kao muškarac.

U postu na svom Facebook profilu, Chandler je otkrila da je rođena kao dječak, imena David Roy Fitch. Kao tinejdžerka je počela uzimati blokatore testosterona i promijenila je ime, a u ranim dvadesetim je prošla kroz rekonstruktivne i estetske operacije uklanjanja penisa i ugradnje silikona u grudi.

"Nikad nisam bila muškarac, niti živjela kao muškarac. Niko ne može reći da me je poznavao dok sam bila muškarac, niti ima ijednu fotografiju iz tog perioda. Postoje ljudi koji me se sjećaju kao androgenog djeteta", napisala je Taylor.

Ona je otkrila i detalje "romantične veze" sa slavnim plivačem Michaelom Phelpsom, tvrdivši kako su se upoznali na stranici za upoznavanje Tinder.

"S njim sam se osjećala kao da proživljavam tinejdžersku romansu. On je bio prvi koji je učinio da se osjećam kao prava žena", napisala je Taylor, dodavši kako Phelpsu nikad nije lagala o svojoj prošlosti.

Ipak, sad se pribojava kako bi je zbog ovoga mogao ostaviti.

"Vjerovatno ću ga izgubiti budući da ga njegov tim želi zaštititi, budući da je svojevrsni brend", kaže Taylor, koja na svoj Facebook profil aktivno postavlja svoje uz fotografije slavnog plivača, te objavljuje sve članke u kojima se spominje njihova "veza".