Nastavit će saradnju
3

Ryan Reynolds prodao dio svog vlasništva u firmi Mint Mobile za vrtoglavu sumu novca

L. R.
Ryan Reynolds (Foto: EPA)
Ryan Reynolds (Foto: EPA)
Glumac Ryan Reynolds zaradio je vrtoglavu sumu novca, nakon što je T-Mobile, koji je inače drugi najveći operater mobilne telefonije u SAD-u, pristao kupiti firmu u koju je on uložio novac.
Reynolds posjeduje navodno 25 posto niskobudžetne telekomunikacijske tvrtke Mint Mobile, koja je uključena u ugovor s T-Mobileom vrijedan 1,35 milijardi dolara. Prema tome je zaradio više od 300 miliona dolara (oko 550 miliona konvertibilnih maraka).

"Tako smo sretni što je T-Mobile pobijedio agresivnu ponudu moje mame Tammy Reynolds u zadnjem trenutku", našalio se u saopštenju za javnost dok je dogovarao prodaju.

Bez obzira na prodaju svog vlasništva, Reynolds će ostat će dio firme Mint Mobile, gdje će biti uključen u njihove kampanje preko svoje druge tvrtke Maximum Effort. Reynolds je rad tvrtke Maximum Effort opisao kao brzo oglašavanje - s ciljem stvaranja kratkih oglasa.

Iako je ovaj 47-godišnji glumac samo jedan od brojnih zvijezda koja je zaradila kroz pametna ulaganja koja su daleko od glume, on neće odustati od svog zanimanja. On je čak prema magazinu Forbes bio drugi najplaćeniji glumac u 2020. godini, odmah iza Dwaynea Johnsona.