Tvrdnje američke književnice
0

Rihanna je nova princeza Diana

Klix.ba
Vodeća feministička književnica Camille Paglia tvrdi kako je Rihanna nova prineza Diana. Tvrdnje je iznijela u veoma kontorverznom tekstu u kojem navodi kako su obje magnet za medije.

Ova američka autorica rekla je kako su Diana (u svoje vrijeme) i Rihanna (sada) vješte u iskorištavanju svake fotografije kako bi pokazale prkos.

Taj prkos je posljedica njihovog turbulentnog romantičnog života, kaže Paglia, a u nastavku poredi princa Charlesa i Chrisa Browna.

Paglia je u svom tekstu za The Sunday Times magazin napisala kako su obje žrtve frustrirajućeg romantičnog trougla i da se obje transformiraju iz osjetljivih, ranjenih ali zavodljivih provincijalki u živuće idole. Govoreći o njihovim vezama Paglia je poredila uspješnu, ali usamljenu Dianu u Taj Mahalu nakon razvoda, sa fotografijom Rihanne na njenom Blakonu na Barbadosu nakon prekida sa Chrisom Brownom.

Povukla je i paralele vezane za njihovo djetinjstvo.

Rihanna je odgojena je u bungalovu na Barbadosu uz oca ovisnika o kokainu koji je zlostavljao njenu majku.

Diana Frances Spencer bila je najmlađa kćerka Viscountessa Althorpa. Roditelji su joj se razveli kada je imala šest godina.

Rihanna je doživjela karijerni skok kada je kao pjevačica sa Barbadosa 2003. godine predstavljena producentu Evanu Rogersu, koji je tada bio na odmoru. Nakon što je čuo kako pjeva odveo ju je u New York da snimi demo. Uskoro je pjevala sa Jay-Zijem i postala internacionalna zvijezda.

Lady Diana je imala sličan uspon. Od pvog kontakta s medijima, kada je naivno pozirala u 20-im godinama u Young England vrtiću u Pimlicou, do medijske zvijezde čiji su svaki korak u životu svi mediji pratili tokom 17 godina.

No, Paglia kaže i to kako je Diana prvo odbila, a potom prihvatila da bude izgnana i odsutala od Charlesa, dok Rihanna ima klasični sindrom zlostavljane žene, koja se nada da će se njen zlostavljač promijeniti i da će ga spasiti.

Rihanna se pomirila sa Brownom 2012. godine, koji je tada još bio na uvjetnoj jer ju je 2009. godine pretukao.