Prijavio ga nećak
240

Ricky Martin suočava se sa optužbama za incest, prijeti mu kazna i do 50 godina zatvora

I. B.
Martina je prijavio sin njegove polusestre (Foto: Instagram)
Martina je prijavio sin njegove polusestre (Foto: Instagram)
Nakon što se pjevač Ricky Martin nedavno našao u centru skandala zbog suočavanja sa optužbama za nasilje u porodici, sada je poznato i ko je podnosilac prijave. On, u međuvremenu, odbacuje sve tvrdnje.

Tužbu je anonimno i prema Zakonu 54, poznatom kao Zakon o sprečavanju i intervenciji zlostavljanja u porodici, podnio sin njegove polusestre Vanesse, a pjevačev nećak Dennis Yadiel Sanchez.

Prema tvrdnjama 21-godišnjaka navodi se kako su on i Martin prekinuli sedmomjesečnu vezu što pjevač nije dobro podnio te mu se stalno "motao" pred kućom. Također, Sanchez je istakao kako je tokom veze trpio fizičko i psihičko zlostavljanje.

Prema portorikanskom zakonu optužbe za incest shvaćaju se vrlo ozbiljno. Ako se dokaže krivica, pjevač bi mogao biti osuđen i do 50 godina zatvora.

Predstavnici pjevača odbacili su sve optužbe.

"Osoba koja je iznijela te tvrdnje, nažalost, bori se sa dubokim problemima mentalnog zdravlja. Ta ideja ne samo da je netačna, nego je i odvratna. Svi se nadamo da će taj mladić dobiti pomoć koja mu je prijeko potrebna", kazao je njegov advokat Marty Singer.

Dodao je i kako Ricky "nikada nije bio, niti će biti umješan ni u kakav oblik seksualne ili romantične veze sa svojim nećakom" te da se nadaju da će slučaj biti što prije odbačen.

Prema Marci, Martin je 1. jula u Portoriku dobio i zabranu prilaska Sancehzu, a pjevač se potom oglasio objavom na Twiteru.

"Zabrana prilaska zasnovana je na potpuno lažnim navodima, tako da ću reagovati kroz sudski proces činjenicama i dostojanstvom koje me karakteriše“, napisao je tada.

Suđenje je zakazano za 21. juli.