35 godina od odlaska Kralja
3

Prodaje se biblija Elvisa Presleyja

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Biblija, koja je nekada pripadala Elvisu Presleyu, će se naći na aukciji narednog mjeseca. Očekuje se da će dostići cijenu od preko 30.000 dolara.

Legendarni pjevač je ovu knjigu dobio od Vestera i Clettes, svog tetka i tetke, na prvi Božić u svom novom domu u Gracelandu 1957. godine.

Na nekoliko od 1.600 stranica, koliko ih ima u ovoj knjizi, se mogu vidjeti zabilješke koje je pisao sam Presley.

"Suditi čovjeku prema njegovoj najslabijoj karici ili djelu je isto kao suditi o moći okeana prema jednom talasu", stoji u jednoj zabilješci.

Biblija uokvirena u pozlaćeni kožni omot je jedan od blizu 100 predmeta koje je nekada posjedovao Elvis Presley, a koji će se naći na aukciji 8. septembra.

"Većina ovih predmeta se nikada nije pojavljivala u javnosti pa zbog toga očekujemo da će privući veliku pažnju kolekcionara i obožavatelja iz cijelog svijeta", kazao je aukcioner Paul Fairweather.

Kolekcija se prodaje na zahtjev kolekcionara iz Velike Britanije, a njome će se obilježiti 35. godišnjica smrti Kralja, prenosi BBC.

Hiljade obožavatelja, koji su se jučer okupili oko Presleyjevog doma u Gracelandu, gdje su obilježavali njegovu godišnjicu smrti, su bili veoma iznenađeni kada su se među njima nenajavljene pojavile Priscilla i Lisa Marie, njegova bivša supruga i njihova kćerka.

Ovo je prvi put da su se njih dvije zajedno pojavile na jednom obilježavanju godišnjice smrti Elvisa Presleyja. Obje su se zahvalile okupljenim obožavateljima za njihovu vjernosti i ljubav prema ikoni rock and rolla.

"Uvijek sam izbjegavala ova okupljanja, jer sam osjećala da bi moglo biti previše emocionalno za mene. Međutim, osjećala sam i da je veoma važno za mene da večeras budem ovdje. Volim vas mnogo", rekla je Lisa Marie okupljenim obožavateljima.