Tužna vijest
81

Preminula simpatična baka Luce: U 95. je osvanula u magazinu Vogue i sve osvojila osmijehom

I. B.
Baka Luce više, nažalost, nije s nama (Foto: Instagram/Adam Spencer Young)
Baka Luce više, nažalost, nije s nama (Foto: Instagram/Adam Spencer Young)
Luce Đuratović, simpatična baka iz Hrvatske koja je pod stare dane osvanula na stranicama svjetski popularnog magazina Vogue, preminula je u 96. godini života.
Luce je ovog ljeta oduševila domaću javnost pojavivši se na stranicama spomenutog magazina, a njene portrete je prije nekoliko godina zabilježio modni fotograf Adam Spencer Young.

Baka iz konavoskog sela Vitaljina je odmah sve osvojila širokim osmijehom pozirajući u tradicionalnoj nošnji, zbog koje je Young prvenstveno i primijetio.

No, nažalost, Luce više nije s nama, a tužna vijest potvrđena je na Facebook stranici Konavle zavazda.

"Ovo ljeto divili smo se našoj dobroj i divnoj teti Luci iz Vitaljine kojoj se zadivio i poznati Vogue. Konavosku robu nosila je i ponosila se njome svaki dan. Nažalost danas nas je napustila naša bijela vila i blago pošla Gospodinu u 95. godini. Počivaj u miru draga tete Luce... Laka ti konavoska zemlja kojoj si bila vjerna cijeli svoj život", stoji u objavi grupe.

Nakon što je fotograf iz Manchestera objavio Lucine fotografije, objasnio je i kako su snimljene, a otkrio je da je staricu sreo slučajno u mjestu blizu hrvatske granice s Crnom Gorom.

"Nije govorila ni riječ engleskog, ali me je dočekala raširenih ruku", kazao je pojasnivši da je uz pomoć prevoditeljice saznao da je Luce svoje selo napustila samo jednom i da je imala jako težak život.

Luce je tada tugovala zbog gubitka supruga, no obradovalo ju je fotografisati se, a naročito kraj stabla masline, koje je, objasnila je, za nju predstavljalo simbol porodice i snage.

Ova 95-godišnja baka tada je otkrila i tajnu sreće, a rekla je kako se ona krije u tome "da budete zahvalni na onom što imate, da budete zahvalni Bogu i da ništa ne uzimate zdravo za gotovo".