Novo rukovodstvo
55

Playboy više ne želi biti vezan za Hugha Hefnera: Podrška za žrtve seksualnog zlostavljanja

I. S.
Foto: Brianna Alysse/Playboy
Foto: Brianna Alysse/Playboy
Novi direktori Playboya istakli su da se žele distancirati od preminulog osnivača Hugha Hefnera koji je optužen za seksualno zlostavljanje.

Naime, dokumentarac "Secrets of Playboy" počeo se emitovati danas na kanalu A&E, a u njemu su bivše zečice otkrile kako ih je Hefner seksualno zlostavljao.

Novo rukovodstvo, kojeg čine kompanija Mountain Crest Acquisition Corp i glavni izvršni direktor Ben Kohn, je navelo da podržava sve žene koje su odlučile reći istinu.

"Današnji Playboy nije Playboy Hugha Hefnera. Želimo biti platforma putem koje će se moći bez suzdržavanja govoriti o seksu, slobodi i inkluziji. Borit ćemo se sa prijašnjim problemima koje je uzrokovao Hefner", napisano je u saopćenju.

Smatraju da je izuzetno važno da javnost sasluša sve žene koje se nastavljaju boriti protiv diskriminacije i seksizma. Također su djevojkama koje su u opasnosti preporučili da pozovu Sexual Assault Hotline i Better Help.

Playboy je osnovan 1953. godine, a bio je poznat po golišavim fotografijama žena. Playboy se uskoro pretvorio u Hefnerovo carstvo. Hefner je podnio ostavku 2016. godine, a naslijedio ga je sin Kuper Hefner, koji se kratko zadržao na direktorskoj poziciji. Hugh je preminuo 2017. godine.