Ana Sasso
54

Pipi djevojka se prisjetila susreta s Ćirom: Priznao mi je da je nekad bio zaljubljen u mene

I. S.
Foto: Instagram/sasso.ana63
Foto: Instagram/sasso.ana63
Ana Sasso, koju mnogi pamte po reklami za sok Pipi, prisjetila se izbora za Miss Jugoslavije 1982. godine. Nju je Miroslav Ćiro Blažević, koji je bio u žiriju, proglasio najljepšom. Godinama kasnije joj je kazao da je bio zaljubljen u nju.

"Kad smo se nakon dugo vremena sreli i počeli razgovarati, on je i dalje bio oduševljen mnome. Naprosto je bio krasan čovjek. Rekao mi je: 'Znaš li, Ana, svi su tad bili zaljubljeni u tebe. I ja sam bio jedan od njih.' Tako me nasmijao svojom iskrenošću", rekla je za 24sata.hr.

Ona je te 1982. već bila poznato lice u modnoj industriji. Širili su se tračevi da su druge takmičarke na izboru za Miss Jugoslavije pisale peticiju da Ana bude diskvalifikovana. Navodno su smatrale da je prekršila pravilo takmičenja, koje grantuje svim sudionicama da u borbu za lentu kreću s istih pozicija.

"Iskreno vam kažem, nekakva peticija počela se spominjati tek 20 godina nakon takmičenja. To je izmišljena priča. Nikakve peticije ni problema nije bilo na izboru. Ja sam u august snimila čuvenu Pipi reklamu, u septembnru je bio izbor, a reklama je emitirana u oktobru. To su samo tračevi. Nažalost, svjedoci kao što su Ćiro i Saša Zalepugin više nisu među nama da opovrgnu te priče. No, neka ljudi pričaju", kazala je.

Mnogi su je smatrali seks simbolom bivše Jugoslavije. Ipak, ona sebe nikada nije smatrala missicom.

"Ja sam se otimala tim nagovaranjima da uopće idem na taj izbor. Imam jako lijepe uspomene iz tog vremena, ali isto tako imam to jedno breme ružnih stvari koje su se, eto, meni dogodile, a znam da se i nekim drugim curama koje su imale titulu događaju", navela je.