"Pobjeda" glumca na sudu
50

Otkriveno koliko će Kevin Costner plaćati suprugi, tvrdila je da je luksuz u DNK njihove djece

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kevinu Costneru je, kako prenosi TMZ, naređeno da svojoj suprugi Christine Baumgartner plaća 63.209 dolara mjesečno na ime izdržavanja djece nakon duge i sporne pravne bitke.

Sudija iz Los Angelesa koji je nadgledao slučaj donio je odluku u petak, odobravajući glumčevu predloženu sumu, navodi TMZ. Tokom svog svjedočenja na sudu, zvijezda serije "Yellowstone" je navodno rekao da želi svoju imovinu prepustiti svojoj djeci i insistirao da "ne krije novac od svoje žene."

Presuda je došla kao pobjeda za glumca, kojem je provizorno naređeno u julu da plaća 129.755 dolara mjesečno bivšoj dizajnerici torbica za njihovo troje djece - Caydena (16), Hayes (14) i Grace (13).

Međutim, ranije ove sedmice, Baumgartner (49), podnijela je zahtjev za povećanje tog iznosa na 175.057 dolara, rekavši da želi da njihova djeca "uživaju u istom stilu života" s oba roditelja.

Tokom sudskog saslušanja u četvrtak na kojem se raspravljalo o njenom zahtjevu, Baumgartner je smanjila tu cifru na 161.592 dolara nakon posljednje procjene forenzičkog računovođe.

Ipak, ona je tvrdila da je luksuzni život "u ovom trenutku u DNK njihove djece".

Baumgartner je potom navela sve sportove kojima se tinejdžeri bave, kao i kuće koje porodica posjeduje, tvrdeći da je njen motiv bio "mnogo više" od materijalnih stvari.

"To je iskustvo", rekla je ona na sudu, opisujući porodičnu kuću kao "zajednicu".

Prema Baumgartner, taj "životni standard" bi trebao uključivati ​​kuću "uporedivu" sa Costnerovom kućom vrijednom 145 miliona dolara i "luksuzni odmor" privatnim avionima.