Razriješena misterija
0

Otkriven identitet majke Jackovog sina Blanketa

Sarajevo-x.com
Identitet surogat majke najmlađeg sina Michaela Jacksona, konačno je otkriven, javljaju mediji.

Prema pisanjima The Mirrora, majka Princea Michaela II nadimka Blanket je medicinska sestra iz Meksika, Helena. Ovoj je ženi pokojni pjevač navodno platio 20.000 dolara da bude surogat majka, dok je Jackson rekao da je donirao vlastitu spermu.

Vjeruje se da je drugoj nepoznatoj ženi platio 3.500 dolara za jajne stanice.

Dr. Maria Castillo, liječnica koja je bila prisutna kad se Blanket rodila u bolnici Sharp Grossmont u La Mesi u južnoj Kaliforniji, kaže da je porođaju prisustvovao i advokat: "Uzeo je dijete odmah nakon porođaja. Ja nisam znala kome dijete pripada dok se nije rodilo. Kasnije mi je medicinska sestra u Grossmontu rekla da je žena djetetu ime dala Prince Michael Jackson."

Prijatelj pokojne pop zvijezde je rekao da Jacko nije bio pretjerano uključen u njenu trudnoću: "Držao je distancu. Nije imala nikakvog čuvara niti je neko nadgledao svaki njen korak. Bila je divna osoba, koja je rekla Michaelu da će novac njenoj porodici biti od velike pomoći."

"Michael ju je nazvao nekoliko puta za vrijeme trudnoće da se uvjeri da je sve u redu. Imao je njenu fotografiju i pokazivao ju je najbližim prijateljima. Ali nikad nije govorio ništa o tome namjerava li Blanketu reći za njegovu majku", ispričao je blizak prijatelj pokojnog pjevača.