Showbiz
0

Otkazana dodjela Zlatnih globusa

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Svečana dodjela Zlatnih globusa, 65. po redu, predviđena za nedjelju 13. januara na Beverly Hillsu, otkazana je zbog štrajka scenarista i zamijenjena konferencijom za medije, objavili su organizatori.

'Udruga stranih novinara na radu u Hollywoodu objavljuje da će dobitnici Zlatnih globusa u 25 kategorija biti otkriveni na jednosatnoj konferenciji za medije u hotelu Beverly Hilton, izravno emitiranoj na TV stanici NBC 13. januara', objavila je ta TV stanica u svom saopćenju.

Svečanost dodjele je uvijek privlačila brojne zvijezde i gledatelje pred TV ekranima, a predsjednika Udruge stranih novinara Jorgea Camaru 'tješi jedino činjenica da će dobitnici Globusa biti proglašeni na prvobitno predviđen datum'.

Udruga i NBC odlučili su se svečanost zamijeniti konferencijom za novinare nakon što su glumci prošle sedmice najavili bojkot priredbe zbog solidarnosti sa scenaristima u štrajku. Nisu naveli daljnje informacije o nagradama koje su glavni pokazatelj Oscara koji će se dodijeliti u februaru, kao vrhunac sezone dodjele nagrada u Hollywoodu.

Nominirani za Zlatne globuse poznati su od decembra. Među njima su imena poput Cate Blanchett, Angeline Jolie, Keire Knightley, Georgea Clooneyja, Daniela Daya-Lewisa, Denzela Washingtona, Johnnyja Deppa i Toma Hanksa.