Slavni u akciji
2

Novi viralni izazov: Statham, Ibrahimović, Jenner i mnogi odvrću čepove nogama

Dž. L.
Foto: Instagram Screenshot
Foto: Instagram Screenshot
Proteklih dana društvenim mrežama počeo je kružiti novi viralni izazov za kojim su poludjele brojne slavne ličnosti, a riječ je o otvaranju flaša, odnosno odvrtanju čepova nogama.

Nije poznato čija ideja je pokretanje ovog izazova, ali među prvima koji su se odazvali bio je glumac Jason Statham koji je prikupio milione lajkova na svom usporenom snimku na kojem nogom, i to iz okreta, odvrće čep na staklenoj flaši.

Glumac je potom nominirao Guyja Ritchieja i prijatelja pod imenom jmoontasr koji su nastavili niz.

Među slavnima koji su također uspjeli odvrnuti čep flaše nogom je i Justin Bieber koji je nominirao svoju suprugu Hailey Bieber i Toma Cruisea.

Hailey je svoj izazov uradila vozeći se na četverotočkašu te je nominirala Kendall Jenner koja joj je uzvratila odradivši izazov na vodenom skuteru. Čepove na društvenim mrežama proteklih dana odvrtali su i poznati sportaši. Zlatan Ibrahimović oduševio je svojim usporenim snimkom, a potom je nominirao kolegu Paula Pogbu.

Izazovu se na simpatičan način odazvao i glumac Ryan Reynolds. Nije mu pošlo za rukom ili za nogom odvratanje čepa pa se lagano povukao iz kadra.

Mariah Carey prihvatila je izazov, ali umjesto da čep odvrne nogom, uradila je to visokim tonom.

Ellie Goulding prikupila je najviše pozitivnih komentara jer je jedina od žena uradila izazov iz okreta, onako kako je i postavljen.

Pored slavnih ličnosti, milioni drugih korisnika društvenih mreža protekli mjesec izazivaju jedni druge na izazov otvaranja flaša nogom pod hashtagom #bottlecapchallenge.