Razvod o kojem se priča
321

Nisu svi uz Hakimija: Sramota je ovo napraviti ženi koja ti je rodila dvoje djece

D. J.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
O brakorazvodnoj parnici nogometaša Achrafa Hakimija i glumice Hibe Abouk ne prestaje se pričati, posebno nakon što se saznalo da je on svu svoju imovinu pripisao na majku te da njegova bivša supruga i majka njegovo dvoje djece neće dobiti ništa.
Naime, Hiba je podnijela zahtjev za razvod braka nakon što je Hakimi optužen za silovanje, no čini se da jednom dijelu javnost to nije bitno te otvoreno izražavaju podršku Hakimiju i njegovoj "dosjetci" da na sebi nema ništa od imovine.

Taj njegov potez na društvenoj mreži Twitter među prvima je pohvalio kontroverzni influenser Andrew Tate, koji je optužen za seksualno zlostavljanje i iskorištavanje.

S druge strane, ima i onih koji osuđuju Hakimija zbog načina na koji se ophodi prema supruzi koja mu je rodila dvoje djece.

"Zamislite da otac vaše djece siluje drugu ženu, a sve što su mediji učinili je da njega slave dok vas vrijeđaju. Takav je život Hibe Abouk trenutno", napisao je jedan tviteraš.

"Hakimijev postupak bio je sebičan, zao i bez smisla za humor. Njegov postupak dokazao je da on uopće nije volio niti mu je stalo do Hibe", dodao je drugi.

"Njegova supruga Hiba Abouk radi ne samo kao glumica, već i kao supruga koja mu je pomogla u izgradnji karijere i majka njihovo dvoje djece. Ona zaslužuje svoju plaću. Ne mogu vjerovati da svi navijate za čovjeka koji je prošlog mjeseca optužen za silovanje", "Nevjerojatno je da je ovo napravio ženi koja mu je rodila dvoje djece", "Čim njega Tate podržava sve je jasno o kakvom se čovjeku radi", još su neke od reakcija.

Inače, procijenjeno je da je Hibina neto vrijednost oko 2 miliona dolara, a uzevši u obzir da "prema dokumentima" posjeduje više od nogometaša, francuski mediji prenose da bi polovinu od toga trebala dati Hakimiju, a istovremeno i pokriti njegove pravne troškove.