Slučaj će biti odbačen
31

Nećak Rickyja Martina povukao tužbe za incest, ukinuta i zabrana prilaska

N. O.
Ricky Martin (Foto: EPA-EFE)
Ricky Martin (Foto: EPA-EFE)
Nećak Rickyja Martina povukao je svoje tužbe za uznemiravanje i afere protiv pjevača na sudskom ročištu 21. jula, čime je slučaj praktično zatvoren.
Joaquin Monserrate Matienzo, Carmelo Davila i Harry Massanet Pastrana, advokati Martina, objavili su izjavu o povlačenju tužbe.

"Kao što smo i očekivali, sud nije produžio nalog za privremenu zaštitu", navodi se u saopštenju.

"Tužiltelj je potvrdio sudu da je odluku o odbacivanju predmeta donio sam, bez ikakvog vanjskog utjecaja ili pritiska, a tužilac je potvrdio da je zadovoljan pravnim zastupanjem u predmetu i zatražio da se slučaj odbaci", dodaje se.

"Ovo nikada nije bilo ništa više od problematične osobe koja iznosi lažne optužbe bez apsolutno ičega što bi ih potkrijepilo. Drago nam je da je naš klijent dočekao pravdu i da sada može nastaviti dalje sa svojim životom i karijerom", zaključuju.

Martin se virtuelno pojavio na sudu u Portoriku kako bi se pozabavio optužbama njegovog 21-godišnjeg nećaka. Prije toga, početkom jula, Martinu je izrečena mjera zabrane prilaska nećaku zbog tvrdnji o zlostavljanju. Martin je negirao optužbe protiv njega, a pjevačev advokat je prošlog petka dao izjavu u vezi s tim.

"Ricky Martin, naravno, nikada nije bio uključen u bilo kakvu seksualnu ili romantičnu vezu sa svojim nećakom", rekao je Martin Singer, pjevačev advokat.

"Ideja ne samo da je neistinita, već je i odvratna. Svi se nadamo da će ovaj čovjek dobiti pomoć koja mu je tako hitno potrebna. Ali, najviše od svega, radujemo se što će ovaj užasni slučaj biti odbačen čim sudija pogleda činjenice", poručio je.

Pjevačev brat također tvrdi da se Martinov nećak "bori s dubokim problemima mentalnog zdravlja".

Osim ovog slučaja, Martin se trenutno suočava s drugim pravnim problemima, a njegova bivša menadžerica ga tuži za 3 miliona dolara, tvrdeći da joj duguje neplaćene provizije.