Bivša manekenka
21

Nakon gubitka bebe Chrissy Teigen želi pokušati ponovo: Ne bojim se injekcija

N. C.
Chrissy Teigen otkrila je da je krenula na in vitro oplodnju, najpoznatiji postupak medicinski potpomognute oplodnje, i to nešto više od godinu dana nakon gubitka bebe.

Bivša manekenka i pjevač John Legend prošle godine su izgubili bebu zbog komplikacija u petom mjesecu trudnoće. Iako je bol zbog gubitka djeteta još uvijek jaka, Teigen ne gubi nadu i vjeruje da će uskoro opet biti trudna.

"Htjela sam vas obavijestiti da sam duboko u još jednom ciklusu IVF-a kako bih spasila što više jaja i napravila jake, zdrave embrije. Ne smetaju mi injekcije, zbog njih se osjećam kao liječnik, ali nadutost je užasna. Zato vas molim da prestanete pitati jesam li trudna jer, iako znam da to kažete iz nekog uzbuđenja, jednostavno je užasno to čuti jer ja sam baš suprotno od toga", poručila je bivša manekneka na Instagramu.

U augustu prošle godine bivša manekenka je podijelila vijest da čeka treće dijete, ali samo mjesec dana poslije zbog obilnog krvarenja završila je u bolnici. Ljekari su joj tada rekli da neće uspjeti iznijeti turdnoću do kraj. Teigen i Legend objavili su 30. septembra 2020. da su izgubili bebu u petom mjesecu trudnoće.

Manekenka i muzičar roditelji su dvoje djece. Upoznali su se na setu jednog od njegovih muzičkih spotova 2006. godine. Bili su zajedno nekoliko godina prije nego što su se vjenčali u Italiji 2013. godine.