Showbiz
139

Ukrajinski novinar preskočio ogradu i udario Brada Pitta na premijeri filma

Klix.ba
Poznati američki glumac Brad Pitt bio je meta napada na premijeri filma "Maleficent", u kojem glumi njegova supruga Angelina Jolie.

Naime, dok su Brad i Angelina pozirali na crvenom tepihu i potpisivali autograme obožavateljima, Vitalii Sediuk, ukrajinski TV novinar i voditelj, preskočio je ogradu i fizički nasrnuo na američkog glumca udarivši ga šakom u predjelu licu. Sediuku ovo nije prvi put na napada poznate osobe.

Prema navodima očeviadaca, Brad je brzo reagovao i odbranio se uzvrativši na napad. Napadač je odmah uhapšen te priveden u policijsku stanicu i optužen za fizički napad.

Foto: AFP
Foto: AFP

Prema navodima policije, još uvijek nije poznat motiv napadača, mada je javnosti već općepoznato da Sediuku ne treba poseban motiv i da on ovakve stvari često radi na crvenom tepihu.

Ipak, Brad i Angelina nisu se previše uzrujali te su jednostavno nastavili pozirati i družiti se s novinarima i obožavateljima.

Sediuku je od ranije poznat po činjenju ovakvih stvari na crvenom tepihu i raznim svečanostima. Prilikom pokušaja da poljubi slavnog glumca Willa Smitha, dobio je šamer, jer glumac nije imao sluha za njegov humor.

Na jednoj od svečanosti je poljubio Leonarda DiCaprija i Bradleyja Coopera u međunožje, a Jennifer Lopez je oteo nagradu Grammy iz ruke prilikom uručenja pjevačici Adele. Kasnije je uhapšen i noć je proveo u policiji. Među onima na koje je nasrtao je bila i glumica Cate Blanchett.