Ima i fibromialgiju
0

Morgan Freeman zbog zdravlja otkazao poslovni put, ljekari sumnjaju na zaraznu infekciju

L. R.
Morgan Freeman (Foto: EPA)
Morgan Freeman (Foto: EPA)
Holivudski glumac Morgan Freeman morao je propustiti medijsko predstavljanje svoje nove serije u Evropi zbog zdravstvenih problema.
Naime, ovaj 86-godišnji glumac odlučio je ostati u SAD-u nakon što je dobio groznicu, a ljekari vjeruju da je dobio zaraznu infekciju. Medijima se obratio i Freemanov predstavnik i naveo da sada nema razloga za brigu.

"Morgan ima povišenu temperaturu i njegov liječnik je smatrao da ima zaraznu infekciju, pa je otkazao putovanje. Sada je dobro.", rekao je.

Morgan se također bori s fibromialgijom, hroničnom bolešću koja podrazumijeva bol u mišićima i kostima, a prati je umor te problemi s pamćenjem.

Ipak, predstavljanje serije "Special Ops: Lioness" obavile su njegove kolegice Nicole Kidman i Zoe Saldana, koje ujedno i glume u glavnim ulogama. U seriji će glumiti Dave Annable, Jill Wagner, LaMonica Garrett, James Jordan i Austin Hébert, Jonah Wharton, Stephanie Nur i Hannah Love Lanier.

Riječ je o detektivskoj seriji koja je inspirisana stvarnim CIA-inim program, a prati život agentice Joe koja pokušava uravnotežiti svoj lični i profesionalni život. Premijera serije očekuje se 23. jula.