Hajrudin Babajić
0

'Moj sin je trenirao kad je Konjuh bio anoniman'

Sarajevo-x.com
Hajrudin Babajić, otac pobjednika muzičkog takmičenja "Operacija Trijumf" Adnana Babajića, za Sarajevo-x.com kazao je da je njegov sin bio član rukometnog kluba "Konjuh" iz Živinica i time opovrgnuo tvrdnje aktuelnog trenera Konjuha Emira Juzunovića, koji je srbijanskim medijima izjavio da se uopće ne sjeća Adnana sa treninga.

"Adnan je bio kadet u klubu, trenirao je i igrao u klubu u vrijeme kada Emir Juzunović nije bio u klubu. Juzunović je otišao iz kluba i četiri godine boravio van zemlje, pa se opet vratio u klub. U vrijeme kada je Adnan igrao, trener je bio Osman Tulumović. To je bilo otprilike prije šest godina, kada je klub bio potpuni anonimus", ispričao je Hajrudin Babajić.

Izjavu da se Adnan nije bavio ovim sportom naziva običnom 'budalaštinom', jer igrači Konjuha, koji su trenirali u to vrijeme, mogu potvrditi da je Adnan bio član njihovog kluba.

"Trener Juzunović nije iz Živinica, tako da dobro i ne poznaje ljude iz ovog grada. Ne želim da ga osuđujem, možda čovjek to nije ni izjavio, a ako jeste, onda treba da se javno izvini. Ja kao roditelj najbolje znam šta mi je sin trenirao, te se sjećam kako sam dolazio i sa tribina ga gledao kako trenira", kazao je Babajić.

Napomenuo je kako je Adnan i dalje veliki fan ovog kluba, a i da mu ovakve izjave ne mogu naškoditi.

"Zašto niko ne spominje činjenicu da je Adnan na dvije gala večeri nosio šal kluba i kao niko ih izreklamirao. Zaista nije lijepo što tako pričaju o njemu", razočarano će Adnanov otac.