London
0

Modni dizajner Alexander McQueen pronađen mrtav

Sarajevo-x.com
Britanski modni dizajner Alexander McQueen pronađen je mrtav u svome londonskom domu, objavila je njegova glasnogovornica danas kasno poslijepodne. Kako prenosi AP, ona je rekla da je njegovo tijelo pronađeno jutros ali da se još uvijek ne znaju podrobnije okolnosti smrti.

Ni londonska policija nije direktno odgovorila šta je uzrokovalo smrt slavnog dizajnera, navodeći samo da je u njegov dom pristigla nakon poziva hitne pomoći, oko 10 sati i 20 minuta ujutro, u ulici Green u centralnom Londonu. Tamo su zatekli tijelo 40-godišnjaka kojeg nisu imenovali.

Policija je također objavila da će biti obavljena kompletna istraga ali da prema sadašnjim saznanjima nema nikakvih sumnjivih okolnosti oko ove smrti.

BBC je objavio da je na svojoj stranici na Twitteru McQueen trećeg februara napisao da je shrvan jer je preminula njegova majka.

Alexander McQueen je spadao u vrhunske svjetske dizajnere. U Velikoj Britaniji je četiri puta proglašavan dizajnerom godine. 1996.godine francuska modna kuća Givency ga je imenovala njenim glavnim dizajnerom. Zbog svog neobičnog stila oblačenja ali i rada, imenovan je "huliganom engleske mode".

Vijest o smrti slavnog dizajnera danas je šokirala britansku modnu javnost, a njegova kompanija niti porodica nisu željeli davati više informacija o tome šta se desilo, smatrajući to neprikladnim za ovaj momenat.

Preminuo je svega nekoliko dana prije održavanja London Fashion Weeka, i u vrijeme kada su bile obavljane posljednje pripreme za njegovu proljetnu kolekciju koja je trebala biti predstavljena u Parizu.