Showbiz
0

Meryl Streep nesebično želi da glumica Viola Davis dobije Oskara

Sarajevo-x.com
Meryl Streep
Meryl Streep
Glumica Meryl Streep izjavila je kako bi voljela da njena prijateljica Viola Davis dobije Oskara za najbolju žensku ulogu. Streep i Davis su nominovane i javnost sa nestrpljenjem iščekuje da li će uloga Margaret Thatcher u Iron lady donijeti veteranki Hollywooda novi kipić ili će Davis dobiti nagradu za ulogu u filmu Help.

Oskarovka Streep potvrđuje status zvijezde najavljujući da bi radije željela da vidi prijateljicu sa prestižnim kipićem jer ona već ima dva i to za uloge u filmovima Kramer protiv Kramera i Sofijin izbor.

"Viola to zaslužuje i mislim da mora biti u vođstvu našeg posla. Ona je draga prijateljica i jako mi prija osoba poput nje. Iskreno voljela bih daponese nagradu“, izjavila je Streep, prenosi britanski tabloid Sun.

Glumice Streep i Davis sarađivale su na filmu Sumnja u 2008.godini i obe su bile nominovane za Oskara. Meryl je već osvojila više nagrada za ulogu Lady Thatcher, ali imajući u vidu da 29 godina nije držala kipić u rukama postoji velika mogućnost da to učini ove godine.