Želja - milijarda FB korisnika
0

Mark Zuckerberg je dobrodošao u Vijetnam, ali Facebook nije

Sarajevo-x.com
Mark Zuckerberg (Foto: AFP)
Mark Zuckerberg (Foto: AFP)
Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg i njegova dugogodišnja djevojka Priscilla Chan novogodišnje praznike provode u Vijetnamu, državi koja zabranjuje njegovu društvenu mrežu.

Zuckerberg i Chan su zajedno sa prijateljima proveli Badnju večer u popularnom turističkom mjestu Ha Long, a Božić su proveli u planinskom grdu Sapa, gdje se Mark okušao i u jahanju bikova, prenosi Associated Press.

Prema navodima vijetnamske web-stranice, Zuckerberg i njegova djevojka potrošili su oko 6.000 dolara na iznajmljivanje privatnog helikoptera. Inače, par se upoznao prije nekoliko godina u redu za wc na nekoj od zabava dok su studirali na Harvardu.

Prema navodima nekih prijatelja, Chan ima pravila vezana za njihovu vezu, a to je da bar jednom sedmično izađu sami, da su sami bar sto minuta, da nisu u stanu i da nisu na Facebooku.

Iako je Vlada Vijetnama zabranila svojim stanovnicima da koriste Facebook, vjeruje se da će Mark Zuckerberg pokušati uvjeriti šefove države da dozvole korištenje njegove društvene mreže u ovoj komunističkoj državi.

Zuckerbergu više definitivno ne treba novac, ali je, čini se, opsjednut idejom da ima milijardu korisnika mreže.