Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Maca nije glup. Čovjek je bez dlake na jeziku, i kaže kako je stanje društva danas na Balkanu. Ako si normalan, nije popularno. Ako si glup to je IN. I uvijek ti se pažnja posvećuje.
Zavisi kako ko percipira, ono sto je on nazvao nacionalizmom ja zovem patriotozmom, sto je skroz ok
Upravo to. Ni sam vjerovatno ne zna razliku između nacionalizma i patriotizma.
Maca je šovinista, ali to vješto prikriva..
Patriotizam-Ljubav prema domovini, prema svojemu narodu. Nacionalizam-Prekomjerno isticanje prava, težnji i vrijednosti vlastite na račun drugih etničkih skupina i nacija. Šovinizam-Ekstremni, agresivni nacionalizam koji teži sužavanju i uništavanju slobode drugih nacija, vjera, rasa i njihovih obilježja, raspirivanju mržnje i poduzimanju radnji protivnih pravima čovjeka i građanina.
Ovo je na razini kafanske priče tipa ko će prije neku dosjetku...
Glupan mjesa pojam nacionalizma sa patriotitizmom!! Jbm te drzava sta si odskolovala…
Patriotizam nije isto kao i nacionalizam
Maca svaka ti cast imas dosta pametnih izjava, ali nije nama Europa uvalila nacionalizam vec mo mi smo sami sebi krivi. UBelgiji se Valonci i Flamanci mrze vise nego mi na Balkanu, cak se izbjegavaju druziti, ali tesko da ih neko nagovori da se porokaju.
Razlika je u patriotizmu i nacionalizmu... Patriota voli svoju drzavu, reprezentaciju itd, a nacionalista mrzi druge koji nisu kao oni.... A prica o Francuskoj i kaze oni nemaju pekara?? Pa nacionalno jelo im je Baguette, koji se naravno kupuje u lokalnoj pekari....
Pa sta, u pravu je i ja sam nacionalista! Volim svoje, postujem tudje! Ne mrzim nikog i ne bi nikad uradio nekom nesto sto ne bi volio da se meni uradi! Volim svoju narod, svoju porodicu i moju djedovinu! Zar bi se trebao sramiti toga?
Maca je ok,bio je u Sarajevu kad je bilo najgore
eto tebe ćemo da pitamo
Maca opet pronađen glup. Nacionalizam i patriotizam nisu iste stvari maci, eto samo da znaš.
Maca opet pronađen glup. Nacionalizam i patriotizam nisu iste stvari maci, eto samo da znaš.