Associated Press
0

Ljekar prekinuo pružanje prve pomoći Michaelu Jacksonu da bi sakrio lijekove

Sarajevo-x.com
Michael Jackson (Foto: AP)
Michael Jackson (Foto: AP)
Doktor Conrad Murray, koji je bio uz Michaela Jacksona u trenutku smrti, zaustavio je pokušaj oživljavanja pjevača i odložio pozivanje hitne pomoći, a sve to kako bi sklonio lijekove.

Informacije su to do kojih je došla agencija Associated Press, a koje nude novo svjetlo na haotične posljednje momente kralja popa.

Murray je optužen da je pokušao skriti dokaze na koje bi se fokusirali tužioci, zajedno sa optužbama za nehotično ubistvo Jacksona.

Alberto Alvarez, Jacksonov direktor logistike, izjavio je kako je tog kobnog 25. juna 2009. u sobi našao pjevača kako leži na krevetu otovrenih očiju i bez znakova života. Tek tada Murray je krenuo sa pružanjem prve pomoći usta na usta.

Dvoje Jacksonove djece, Prince i Paris, ušli su tada u sobu i počeli plakati gledajući kako pokušavaju spasiti njihovog oca. Pozvali su bejbisiterku da ih odvede i ona je to učinila.

Čudne stvari dešavale su se i kada je Jackson u obližnjoj bolnici proglašen mrtvim. Murray je insistirao da se mora vratiti u njegov dom po neku kremu za koju je tvrdio da Jackson ne bi želio da svijet sazna.

Murrayev advokat odbacio je tvrdnje da je njegov klijent skrio lijekove.