Showbiz
0

Lindsay Lohan osuđena na jedan dan zatvora

Sarajevo-x.com
Glumica Lindsay Lohan je osuđena na jedan dan zatvora i tri godine uslovne kazne zbog dva odvojena incidenta u kojima je uhvaćena da u pijanom stanju vozi automobil. Do izricanja ovakve kazne došlo je nakon nagodbe sa tužiocem.

Dvadesetjednogodišnja Lindsay pred sudom se nije izjasnila o krivnji po pet tačaka optužnice: dvije zbog vožnje u pijanom stanju, dvije zbog konzumacije kokaina te jednu tačku zbog opasne vožnje.

Mlada glumica je izbjegla težu optužnicu zbog kokaina jer je kod nje pronađena samo mala količina te droge te je tako izbjegla dužu zatvorsku kaznu.

"Jasno mi je da je moj život postao zapetljan zbog moje ovisnosti o drogi i alkoholu. Nedavno sam se vratila svemu tome i uradila stvari kojih se stidim. Prekršila sam zakon i danas sam preuzela odgovornost zbog toga", izjavila je Lindasy

Lohanova je prvi put uhapšena zbog vožnje u alkoholiziranom stanju nakon što je slupala automobil na Beverly Hillsu u maju mjesecu ove godine. Drugi put je uhapšena zbog vožnje u pijanom stanju dva mjeseca kasnije.

Oba puta kod nje je pronađena manja količina kokaina, što joj je moglo donijeti duži zatvorsku kaznu.

Okružni tužilac Los Angelesa je izjavio kako je količina droge bila manja od 0,05 grama te da to nije dovoljno za težu optužnicu.

Lohanova je prvo bila osuđena na četiri dana zatvora, ali je sudac smanjio kaznu na samo dva. Uzimajući u obzir da je već odležala jedan dan nakon hapšenja, ostala su joj još samo 24 sata zatvora.

Lindsay će morati obaviti i 10 dana društveno korisnog rada i uključiti se u 18-mjesečni program za edukaciju o štetnosti alkohola.