Sve češća praksa
135

Lepa Brena upozorila da je postala žrtva online prevare: Reklamiraju proizvod koji nikad nisam koristila

N. O.
Screenshot intervjua koji je iskorišten za lažnu reklamu
Screenshot intervjua koji je iskorišten za lažnu reklamu
Lepa Brena na društvenim mrežama upozorila je da je postala žrtva prevare te da internetom kruži lažna reklama s njenim likom.
Korištenje lica poznatih ličnosti iz regije za reklamiranje upitnih proizvoda na društvenim mrežama postala je česta praksa u posljednje vrijeme, a nova žrtva prevare je Lepa Brena.

Pjevačica je na svom Instagram profilu upozorila da se bez dozvole koristi njen lik.

Screenshot/Instagram
Screenshot/Instagram

"Želim da vas obavijestim da se u javnosti reklamira preparat, odnosno kapsule, Dia Trust koji bez moje dozvole koriste moj lik. Prikazujući intervju koji im nikad nisam dala i reklamiraju proizvod koji nikad nisam koristila", poručila je.

Kazala je kako želi upozoriti sve da se ovim "preparatom nije liječila", a najavila je i da će zbog lažnog reklamiranja podnijeti sve pravne sankcije.

Podijelila je i link intervjua koji su iskoristili za reklamu te predstavili da je u njemu govorila o spomenutom lijeku i reklamirala ga. Zapravo se radi o intervjuu od prije četiri godine za Grand u kom je govorila o svom zdravlju.

Podsjećamo, u sličnim situacijama ranije su se našli i Halid Bešlić, Emir Hažihafizbegović, Nina Badrić i Danijela Martinović.