Odluka porodice
0

Ledgerovo bogatstvo ipak dobiva njegova kćerka

Sarajevo-x.com
Kći preminulog australskog glumca Heatha Ledgera ipak će naslijediti imovinu svog oca, objavili su australski mediji.

Naime, Ledgerov otac Kim je za australske novine Herald Sun otkrio kako je njegova porodica odlučila cjelokupno nasljedstvo zvijezde filma "The Dark Knight" predati djevojčici Matildi Rose, koju je Heath dobio u vezi s Michelle Williams.

Prema ranijim novinskim izvještajima, Heathova bivša zaručnica, s kojom je romansu započeo na snimanju filma "Brokeback Mountain" (2005.), htjela je u ime svoje kćerke podnijeti žalbu na oporuku slavnog glumca prema kojoj je porodica Ledger trebala dobiti njegovo stečeno bogatstvo.

"Žalba nije podnesena. Naša porodica je odlučila sve pokloniti Matildi", kazao je medijima otac talentovanog glumca, čija je iznenadna smrt početkom ove godine šokirala cijeli svijet.

Imovina Heatha Ledgera navodno je procijenjena na sumu od 20 miliona dolara, iako se u njegovoj oporuci navodno navodi samo imovina i gotovina u vrijednosti od 145.000 dolara.

Podsjećamo, zvijezda filmova "10 Things I Hate About You" (1999.), "The Patriot" (2000.) i "Monster's Ball" (2000.) 22. januara pronađen je mrtav u svom stanu u New Yorku, a obdukcija je pokazala da se "slučajno predozirao" kombinacijom nekoliko različitih lijekova.