Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Koji je ovo fenomen od zene. Britanija nikada nece imati bolje Premijera/premijerku od ove gospodje. Kad vidim ove mutante koji ih sada vode, vratio bih je iz penzije...
Koliko mi je poznato, John Major ju je uspio otjerati iz vlastite stranke i preuzeti vodstvo pocetkom devedestih. Ona je za razliku od Majorove administracije pozivala na hitnu vojnu intervenciju protiv Srbije jos za vrijeme rata u Hrvatskoj i vjerujem da bi kao premijer ucinila vise da se sprijeci genocid nad Bosnjacima u BiH.
ona se uglavnom druzila muskarcima ... Hitler nije htio da napravi pokolj nad Britancima u Belgiji kad je zauzeo Francusku, nego ih je pustio da se povuku na Ostrvo, i to oko 150.000, a oni samo ibli dosli da stite Francusku od Njemacke. Da je Hitler nekad i zauzeo Ostrvo, Rusi bi osvojili cijelu Evropu. Ne bi bilo iskrcavanja u >Normanciji i to je sve.
Od svih silnih internacionalnih muškarčina aktuelnih devedesetih godina, M. Thacher je bila jedina koja je fasisti Miteranu rekla u lice vezano za embargo na oružje: \"Gospodine Miteran, otkud vam pravo da zabranite Bosancima da se brane\"? Svaka joj čast! Želim joj svu sreću i dobro zdravlje. Uzgred, i britanska kraljica je jedina persona koja svake godine ne propusti čestitati Bosancima 1. mart, Dan nezavisnosti BiH!
Ženski Idi Amin.
Brzina kucanja. U potpunosti prihvatam kritiku. Naravno da se ne moze reci\" u nijednom\". Ne trazim posao kao lektor uopste, nego sam predlozio redakciji da angazuje studente kojima bi svaki dinar dobro dosao. Pozdrav
Treba biti dosljedan pa priznati i vlastite greške, mada su ove nastale zbog brzine, u kucanju, i nazivaju su \"tipfelerima\" (prema njemačkom): \"na prvom slogu\" (odvojeno) \"nepromijenjen-A\" (riječ je o \"osnovi\")
za Dragi uredniče Draga studentESO, u pravu si, ali kad drugima držiš lekciju, potrudi se da ne griješiš u osnovnim stvarima - ako već tražiš honorarni posao kao lektorESA. Ni U JEDNOM od novoštkovaskih govora (b/cg/h/s) ne može se reći \"na nijednom (od centralnih južnoslavenskih)\". za Čikicu Bordo - Bordoa se kaže zato što smo izgovor preuzeli iz francuskog, gdje je naglasak na posljednjem slogu, bordO, bordOA. Kod BilbaoA je naglasak naprvom slogu, na \"i\", pa je logično da se mijenja samo posljednji samoglasnik, a osnova (bilba-) ostaje nepromijenjen, BiLBAO, BiLBAA, BiLBAU, itd. Upravo kao što je San Paolo - San PaolU, Oslo - OslA, OslU, Kraljevo - KraljevA, KraljevU, ne mijenja se San PaolOU, OslOU, KraljevOU
Dopao mi se ovaj komentar za baronesa... nerijetko cujem po kutlrunim dogadjajima, i obrazovnim, kako dekana zenskog roda zovu dekanesa. I kako je kod nas magistar nauka, u zenskom rodu, magistra. Mene niko nije do sada nazvao magistra, ali cujem taj naziv cesto. Bas bih voljela da znam, da li ima smisla zvati nekoga dekanesa i magistra? I Iron Lady je zaista dobila svoj nadimak zasluzeno. Zena koja se nije dala sovinistickom drustvu i vecini koji su je smatrali za neobrazovani curetak. Obozavam je.
@ Dragi uredniče Svaka čast za napisanu repliku urednicima teksta ja nažalost nisam prepoznao grešku,više sam bio okupiran tekstom al drago mi je da se neko sjeti ovo napisati... da se hoce jos naši komentatori sa sportskih dešavanja uozbiljiti ( ne mislim na Vugdalića-njemu nema spasa) pa da prestanu govoriti ATLETIC iz BILBA-A jer to NIJE ispravno jer se grad zove BILBAO i onda je iz BILBAOA jer bi po njihovom bilo i GRAD BORDO pa bi bilo iz BORDA(po njihovom ) a ne iz BORDOA
1. Baroness - baronica (na bosanskom ili na srpskom) Baroness - barunica (na hrvatskom) Baroness - baronesa ? ovo je garante na nekom \"Daytonskom\" jeziku Sufiks - es koji označava ženski rod je iz engleskog jezika i na nijednom od centralnih južnoslavenskih jezika ne znači apsolutno ništa. Onda je po tome i kreatrESA (eng.creatress), a nekreatorka, a ne; kreatorica; ili konduktrESA (conductress) a ne kondukterka ili tiranESA (tyraness) a ne tiranka ili tiranica. Jedino su izuzeci rijeci koji su u potpunosti usvojene (stwardess/stuardesa ili hostess/hostessa). 2. Baronica/barunica i Lady (kao titula) su dvije različite stvari (njoj je nadimak bio Iron Lady, a nikako titula, ako je već bila ili postala baronica) Toliko od mene, a ovo i svako drugo prepravljanje i lektorisanje tekstova će vam za minimalan iznos rado raditi mnogi studenti sa FF u Sarajevu. Mozete priustiti 10 ili 20 KM za studente. ;)
niste nam dugo izvještje podnosili o velikanima engleske...ima 5 minuta hajmo sad, šta je ručko klempo čarls? jel kejt mindlton kakila uredno?
Zena je uveliko podrzavala BiH, ali je takodjer veliki krivac za bezbroj sranja u UK ekonomiji. Vidila je u parku u Londonu. Dvije limuzine i njezina svita od\'jednom se zaustavise. Ja se pravila da ju ne prepoznam, a kako me je STROGO pogledala.
Chuck Norris je rodio Margaret Thatcher
zna se sta je radila iza kulisa ona je direktni krivac za srbski faizam i divljanje, uostalom neka se englezi zahvale htleru, jer onaj ludak je uporno odbijao da izvrsi kopnenu invaziju na englesku, uprkos planovima njegovih generala. Hitler je do posljednjeg trnutka zelio da engleska bude uz njemacku to je i opisao u svojoj knjizi mein kampf. I nek se englezi zahvale amerima sto su ih spasili jer njemci su ih bili pocijepali da su jedva oono sto su imali mornarice skupa sa trgovackim brodovina na jedevite jade evakuisali trupe iz belgije. A sto se tice njihove tzv pobjede u II. sv. ratu pa nije ratovala engleska, vec comowealth koje je prdvodila engleska dakle dosta drzava clanica commonwealtha. Uz to mogli su osvajati tamo u indiji ili po americi gdj eoni dodju sa topovima i puskama na strijele i maceve, sto nisu nikada englezi u europi pokazali, francuzi su ih mlatili redovno. Jedva cekam da se skotska odvoji pa da se raspadne taj hibrid uk
gvozdena