Samozatajni Jakov
39

Kolindin suprug nakon dugo vremena snimljen u javnosti, skoro više nigdje ne idu zajedno

D. J.
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Jakov Kitarović rijetko se pojavljuje u javnosti otkako je završio predsjednički mandat njegove supruge Kolinde Grabar-Kitarović.

Par se također rijetko zajedno pojavljuje na događajima.

Posljednji put u javnosti je snimljen na susretu rukometne Lige prvaka između PPD Zagreba i PSG-a u zagrebačkoj Areni, a Kolinda ni tada nije bila s njim.

Kolinda je nedavno objasnila zašto se ona i Jakov odavno nisu nigdje pojavili zajedno.

"Nije se volio, a ni dandanas se ne voli eksponirati. Nije osoba koja želi javnu pozornost, ali je svoj posao izvrsno odrađivao i u tome uživao", rekla je Kolinda za Gloriju.

Kada je bila ambasadorica u SAD-u, Jakov se učlanio u razne klubove supružnika diplomata i američkih dužnosnika te je stvorio brojna poznanstva.

"Bio je, primjerice, dobar sa suprugom šefa CIA-e pa je posjetio sjedište u Langleyju. Vjerojatno je uživao u činjenici da je jedan od rijetkih muškaraca u tom ženskom društvu, a kolegice i kolege su ga jako voljeli. Mnogo se trudio i radio, a najviše na humanitarnim inicijativama", otkrila je.

"Mnogi su ga molili za intervjue, ali bio je principijelan i nikad nije pristao", dodala je bivša predsjednica Hrvatske.

Podsjećamo, Jakov nije s bio s Kolindom ni tokom svjetskog prvenstva u Kataru, a fotografi su ga u to vrijeme snimili na jednoj modnoj reviji u Zagrebu.