Na oči njegove supruge
107

Ko je žena kojoj je mahao katarski šeik: Zgodna Brazilka je na SP stigla s posebnim razlogom

I. B.
Zgodnu Brazilku pozdravio je i katarski šeik (Foto: Instagram)
Zgodnu Brazilku pozdravio je i katarski šeik (Foto: Instagram)
Internet je nedavno obišao snimak šeika Hamada bin Khalifa Al Thanija koji je mahnuo navijačici iz Brazila, a mnogi su se zapitali ko je žena koja je dobila veseli pozdrav upravo ispred njegove supruge. Sada je to i poznato.
Naime, srdačni pozdrav koji je bivši katarski emir uputio brazilskoj navijačici se našao u centru pažnje brojnih medija, a naročito zato što je pored njega ponosno stajala njegova supruga Moza bint Nasser koja ga je, u jednom trenutku - prostrijelila pogledom.

Stoga, mnoge je zanimalo koja je to žena bila vrijedna ovog "trenutka".

Riječ je o 53-godišnjoj poduzetnici Desiree Soares koja i sama ima poveznicu sa svijetom sporta, a to je njen suprug, poznati sportski novinar Galvao Bueno.

Par je na Svjetsko prvenstvo stigao kako bi Galvao po posljednji put izvještavao o utakmicama Brazila, a iskoristili su to i kako bi bodrili svoju domovinu koja je mnogim reprezentacijama veliki rival. Ipak, njihov dolazak u Dohu obilježio je i drugi, poseban razlog - godišnjica njihovog braka.

Zajedno s prijateljima, par koji je u braku već 22 godine, počastio se u restoranu turskog mesara i kuhara Nusreta, poznatijeg kao Salt Bae.

Brazilka, koja iz braka s Galvaom ima sina Lucu, na svom Instagramu profilu svakodnevno dijeli fotografije, a ne ustručava se pokazati ni svoju izuzetno vitku liniju iako je zakoračila u šestu deceniju.

Također, snimak gdje joj maše katarski šeik nije njena jedina uspomena iz ove zemlje. Na posljednjoj od njih, Desiree je pozirala u crvenom kupaćem kostimu u katarskoj pustinji i dobila brojne komplimente.

Katarska pustinja jedna je od rijetkih u svijetu gdje se more dodiruje s pustinjskim pijeskom, što stvara zadivljujuće prizore.

Desiree se također pohvalila i da je posjetila Veliku džamiju u Dohi, odakle je podijelila nekoliko fotografija unutar i ispred nje, pozirajući s hidžabom.