Najstariji poznati bloger
0

Kirk Douglas piše blog na MySpaceu

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Poznati glumac Kirk Douglas punih 60 godina je bio simbol za opasnog i čvrstog momka filmskog platna, a i danas u 92. godini života glumac se ne predaje, te je u novije vrijeme postao i strastveni korisnik interneta.

Naime, 92-godišnji Kirk Douglas postao je najstariji bloger među poznatim osobama na internetu gdje na svojoj MySpace stranici piše blog.

Mada bi na prvi pogled uvijek rekli da čovjek njegovih godina ne može razlikovati stvari kao što su Facebook ili MySpace, istina je upravo suprotna, piše Reuters.

Kirk Douglas je shvatio ključnu ulogu interneta, tj. da je internet ključno mjesto za stimuliranje diskusije, u ovom slučaju između slavnog glumca i njegovih čitalaca.

'Izražavam slobodno mišljenje, a oni slobodno mogu reći da li se slažu ili ne. To pokazuje slobodu današnjeg društva u potpunosti', otkriva Douglas.

Blog poznatog glumca redovno posjećuje oko 5.000 čitalaca, koji su oduševljeni njegovim humorom i inspiracijom.

Kirk Douglas otac je također poznatog glumca Michaela Douglasa, a slavu je stekao još 1950. godine. Manje je poznato da je pravo ime slavnog glumca Issur Danielovitch i da je rođen u porodici ruskih Židova.