64 godine braka
167

Kirk Douglas i Anne Buydens jedno pored drugog i u invalidskim kolicima

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Nakon 64 godine sretnog braka holivudska legenda Kirk Douglas (101) i njegova supruga Anne Buydens (99) su i dalje nerazdvojni. Primijećeni su kako uživaju u lijepom danu u Los Angelesu, a nisu ih razdvojila ni invalidska kolica.

Douglas je u braku s bivšom glumicom i producenticom od 1954. godine. On će napuniti 102. godinu u decembru, ali se i dalje trudi da bude aktivan. Njegov sin Michael Douglas kazao je kako on još vježba i ima personalnog trenera.

"Sjećam se da je tata sa 90 godina imao muškarca koji je radio s njim 30 ili 40 godina, Mikea Abramsa. Kada sam jednom posjetio tatu, nije se osjećao dobro. Pitao sam ga šta nije uredu, a on je rekao da je Mike umro. Mike je imao 94 godine", kazao je Michael.

Kirk Douglas je najpoznatiji po ulogama u "Spartacusu" 1960. godine, kao i u "20.000 milja po morem" iz 1954. godine. Douglas je u svojoj bogatoj karijeri tri puta osvojio Oscara, kao i počasnog Oscara 1996. godine za životno djelo, odnosno za kreativni i moralni doprinos filmu.

Rođen je kao Issur Danielovitch 1916. godine u New Yorku. Njegovi roditelji su bili jevrejski imigranti koji su izbjegli iz današnje Bjelorusije. Issur je 1941. godine, nakon što se pridružio američkoj mornarici, promijenio ime u Kirk Douglas te je služio tokom Drugog svjetskog rata.