Showbiz
22

Kim Cattrall: Seksi sam zato što sam na dijeti od 1974. godine

Klix.ba
Glumica popularne serije "Seks i grad" Kim Cattrall otkrila je ono što manje-više svi znamo, a to je da ukoliko želiš uspjeti u svijetu showbiznisa moraš biti spreman na mnoga odricanja.

Popularna Samantha Jones, što je njeno ime u seriji, kaže da za dobar izgled u svojoj 56. godini života može zahvaliti isključivo strogoj prehrani, odnosno dijeti na kojoj je gotovo cijeli život.

"Šalim se ponekad da sam na dijeti još od 1974. godine, ali to je u osnovi tačno. Volim jesti, ali po prirodi nisam baš neki vitki tip, pogotovo ne u ovim godinama. Zapravo sada imam jako dobar apetit", kazala je Cattrall.

Za majsko izdanje magazina Woman & Home popularna glumica je spomenula i to kako se još uvijek ne može načuditi da joj daju uloge "seksi sirene" s obzirom na godine te dodala da je smatrala kako će s tim biti gotovo u kada pređe 40 godina.

"Ustvari kada sam zašla u 40. godine života mislila sam da je gotovo i da takve uloge neću više dobijatai, ali sada skoro 20 godina kasnije to se još uvijek događa", kazala je glumica.