Ranije negirao optužbe
0

Kevina Spaceyja očekuje još jedno suđenje za zlostavljanje, sud u New Yorku odobrio tužbu

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Sudija saveznog suda u New Yorku presudio je da se građanska tužba protiv Kevina Spaceyja za seksualni napad može nastaviti uprkos dugogodišnjim naporima glumca da se slučaj odbaci, pokazuju nedavni sudski dokumenti.

Sudija Okružnog suda u SAD Lewis A. Kaplan presudio je u ponedjeljak da optužbe glumca Anthonyja Rappa protiv Spaceyja pokreću "istinsko pitanje materijalnih činjenica" o tome da li je Spacey navodno djelovao s ciljem zadovoljenja "seksualne želje", napisao je Kaplan u svom mišljenju.

Rapp je optužio Spaceyja, čije je puno ime Kevin Spacey Fowler, da ga je seksualno napao na Manhattanu 1986. godine, kada je Rapp imao 14 godina.

Prema sudskim dokumentima Anthony je rekao da ga je Spacey "podigao" i neprikladno dodirivao.

Rappova tužba optužuje Spaceyja za napad, namjerno nanošenje emocionalnog stresa i zlostavljanja i traži kaznenu i kompenzacijsku štetu. Spacey je negirao optužbe.

"Gospodin Rapp je svjedočio u svom iskazu da nije bilo ljubljenja, svlačenja, posezanja ispod odjeće, niti seksualiziranih izjava ili insinuacija", navodi se u presudi sudije te dodaje: "On priznaje da je cijeli incident trajao ne više od dvije minute."

Kaplan je odbacio jednu od optužbi protiv Spaceyja, tvrdeći da ne spada u one koje bi se mogle primijeniti putem Zakona o dječijim žrtvama države New York. Zakon dozvoljava tužiocima da podnose zahtjeve u određenim slučajevima kada bi ih zastarjelost spriječila u tome.

Prošlog mjeseca, britanski tužioci optužili su Spaceyja po četiri tačke za seksualni napad na trojicu muškaraca u Londonu između 2005. i 2013. godine.