Brojne špekulacije
65

Je li Henry Cavill novi James Bond? Fanovi uvjereni da je to razlog napuštanja "Supermana"

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Usljed vijesti da Henry Cavill odlukom šefova DC Studija više neće tumačiti ulogu Supermana, sve je više glasina da je zapravo skriveni razlog za ovu odluku njegov novi projekat - nastavak Jamesa Bonda.
Cavill je na Instagramu jučer objavio da su mu novi šefovi studija DC Peter Safran i James Gunn saopštili da se ipak neće vratiti kao Superman u još jednom filmu o omiljenom superheroju.

Neki obožavatelji nagađaju da bi ovaj "oslobođeni prostor" u Cavillovom rasporedu mogao značiti da britanski glumac postaje sljedeći James Bond.

Također, u prilog svojim stavovima ističu i to što je Cavill ranije ove godine rekao da je bio na audiciji za spomenutu ulogu 2005. i da je bio drugoplasirani nakon Daniela Craiga, koji je potom glumio u četiri nastavka franšize.

Ranije ove godine Netflix je potvrdio da Cavill odustaje od još jednog angažmana - glavne uloge u seriji "The Witcher", a obožavatelji glumca i ovu odluku pominju kao dodatan razlog da vjeruju da on postaje novi James Bond.

Prema kladionicama, Aaron Taylor-Johnson koji se nedavno izdvojio kao prvi kandidat još uvijek vodi u utrci, dok je Cavill na drugom mjestu.

Podsjetimo, britanski The Sun prošlog mjeseca izvjestio je da je Taylor-Johnson bio na audiciji i oduševio rediteljicu Barbaru Broccoli.

Špekulacije o nasljedniku Daniela Craiga u ulozi Agenta 007 traju još od objave posljednjeg nastavka filma, a do zvanične potvrde ko će preuzeti kultnu ulogu nestrpljivi fanovi će morati još sačekati.