Komentari (44)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za 1000 god nece doci niko slican Titu da bagru svakojaku drzi pod kontrolom. Goli otok, naravno, trebalo bi danas 17 golih otoka za danasnje polugnjide, polumafiju, otpad i odron. Sto bi reko Djole - Okrenulo se tumbe, dosli oni najgori medju najgorima... A Tiletu nisu mogli prismrditi ni Staljinističke komunjare a ni Teksaški kauboji.
Jasna mnogi uzdišu za onim vremenima , uglavnom normalni i čestiti ljudi.
Zudite za golim otokom? Pa eto ne vjerujem bas da ovi klix komentatori žude za radnim akcijama i cenzurom govora. Ne stičem baš takav dojam čitajući klix komentare…
Krenulo sa SPC I SDSom....zakomplikovalo sa HDZom....a zavrsilo sa SDA. Od krvoloka do ovaca.
Mislim da mnogi miješaju vrijeme Titove i Markovićeve Juge. što se tiče prve, mora se priznati da je bilo daleko više pravde nego danas. A i gradilo se, što jest' jest'. Što neko reče, ovi današnji ne mogu okrečiti ono što je Tito izgradio. Samo što narod nije imao love. Isto tako, ogromne liste čekanja za stanove, vožnja par-nepar, nedostatak osnovnih životnih potrepština, itd.
Ali zato u vrijeme Markovića, živjelo se visokim standardom. Nije mi bilo ništa da za video rekorder platim hiljadu maraka. Išlo se po dvije sedmice na more, itd. Samo, iskren da budem, mislim da bi ova sadašnja država bila najbolja u cijeloj hiljadugodisnjoj historiji, samo da ima pravde. Nažalost, ovaj period nećemo pamtiti po punim radnjama, dostupnosti raznih roba, nego po korupciji i nepotizmu.
Ne znam,trebalo bi prvo vidjeti sa Kordicem iz Mostara sta on misli o ovoj problematici.
Jasna se 93 isparila iz Sarajeva kaze morala je. Ljubi Cesku i Prag a voli i Sarajevo iz daljine. Kazu u dijaspori da se Bosna najvise voli iz sigurne daljina. I sad nam prica ciste pionirske druze Tito mi ti se kunemo da cemo ba prvu da pobjegnemo. Pustite covjeka u kuci cvjeca da odmara nihe bas moranje da ga svako spominje bas kao i svoje Sarajevo.
Puno komentara kako je valjala SFRJ i Tito, pa gdje ste bili kada se je ruslila ta ista. Valda ono sto valja opstaje a ono lose nestaje
Od nostalgije se ne zivi, probudite se 21. je vijek
Ne pije vode
Kult ličnosti, represija govora, regrutacija gradjana, jednoumlje, ateizam, ispiranje mozga… Sve su to odlike komunizma, svidjalo se to vama ili ne. Postoji ljudi pametniji i od mene i od vas koji su pisali o Titovom i sličnim režimima…
Ne pije vode
Danas imaš sve to isto osim ateizma + 1000 loših stvari kojih tada nije bilo. Cenzura je postojala, tako je, ali je smetala samo fašistima.
Svako ko se odrice dijela svoje proslosti ili identiteta nije normalan. Bio sam jugoslaven i bosanac. Zato ne razumijem ove u Banja Luci, nisu više ni jugoslaveni ni bosanci.
Ma ti si dosadna sa ovim plaćenim oglašavanjima!
Ovce
Ja samo mogu ovo reci: ta vasa Jugoslavija da je bila prava, iskrena, i da je valjala, jos bi trajala. Kao sto vidimo, mnogima je na glavi bila petokraka, a na tavanu sajkaca. Toliko !
I ja sam draga Jasna. To je jedina država koju priznajem. Najviše je osporavaju oni kojima je Jugoslavija najviše dala.
Hrana za matore jugonostalgičarske prdonje koji od one države prave bajku 😛
Za ovo danas i jeste bajka, raj ...
i ja sam Alijin pionir