Izvukla brojne lekcije
43

Hrvatska pjevačica o borbi s multiplom sklerozom: To je najbolje što mi se dogodilo

D. J.
Anđa Marić uspješno se bori s teškom dijagnozom Screenshoot:HRT
Anđa Marić uspješno se bori s teškom dijagnozom Screenshoot:HRT
Bivša pjevačica grupe Flare Anđa Marić prije deset godina otkrila je da boluje od multiple skleroze, a liječnici su joj davali najgore prognoze. Međutim, ona nije odustajala i danas se gotovo u potpunosti oporavila.

"Godinama sam bila sama tu za sebe. Kada ostaneš tako neomogućen, spriječi te tijelo u svemu. Godinama sam se osjećala kao u zatvoru. Kao da živim u svom tijelu, a kao da je moju marionetu pustio lutkar. Željela sam da se ruka digne, a ona ne ide. Isto kao i noga", ispričala je Anđa o teškim trenutcima u novoj HRT-ovoj emisiji "Božić velikih želja".

"Bilo je predrasuda. Jako je teško biti javna osoba s nekom velikom dijagnozom. U kolektivnoj svijesti jest da je multiple skleroza neizlječiva. Kada bi se ja tako trudila, znali su mi govoriti da to nema smisla", ispričala je pjevačica koja je danas mnogima inspiracija.

"Sami se rađamo i sami umiremo. Vjerovala sam u sebe onda kada nitko drugi nije. Moji najbliži su gledali i mislili: 'Jadna ona sada je još i pošandrcala'. Vjerovala sam da ću hodati, da je sve samo privremeno", objasnila je Anđa koja je u aprilu ove godine napravila prve samostalne korake nakon sedam godina borbe s teškom bolešću.

Za kraj je dodala kako ju je teška dijagnoza naučila da sve cijeni puno više.

"Ona je moja najveća učiteljica. Sada život volim više nego ikada. I sebe volim više, ponosna sam na sebe. Mislim da je ovo najbolje što mi se dogodilo i ovo je samo početak", zaključila je pjevačica, a njena ispovijest goste u studiju dovela je na rub suza.