Showbiz
614

Gračanica priprema veliki doček Amela Ćurića, "muzičkog reprezentativca BiH"

Piše: M. N.
Građani BiH, a posebno Gračanice, ponosni su na Amela Ćurića koji je u nedjelju pobijedio na prestižnom muzičkom showu X Factor Adria te u znak zahvale Gračanlije organiziraju poseban doček za svoju zvijezdu, koji će biti održan večeras u 19:00 sati.

Amel će nastupiti s bendom i pozdraviti sve prisutne, dok će s njim biti i neko od finalista X Factora. Organizator dočeka je Općina Gračanica.

Spektakl će biti održan u centru grada u kojem se očekuje veliki broj ljudi.

"Najavljeni su neki od finalista X Factora, ali imena još ne znamo. Riječ je o jednosatnom programu u centru. Atmosfera je super i jedva čekamo da dočekamo našeg pobjednika kojeg smo bodrili tokom cijelog showa", rekli su nam s radija Gračanica koji će doček prenositi uživo u svom programu.

Gračanlije su autobusima dolazile u Beograd kako bi bodrile Amela kroz takmičenje, a u finalnoj emisiji stiglo je pet punih autobusa. Također, pratili su posljednju emisiju i u kafićima koji su bili puni, a omladina je glasala za svog sugrađanina. Proglasili su ga muzičkim reprezentativcem.

"Ovo je velika promocija BiH i Gračanice, ponosni smo na njega. Ostvariti pobjedu na takvom takmičenju i u takvom ambijentu je podvig. Amel je zaslužio doček. Općina vodi računa o svojim talentima i kulturnom stvaralaštvu. Mislim da će grad biti pun i jedva čekamo da se susretnemo s Amelom", rekao je za Klix.ba načelnik Općine Gračanica Nusret Helić.

Ovo je druga pobjeda Amela Ćurića u ovakvoj vrsti takmičenja. Prvu je ostvario 2003. godine u showu OBN Music Talents. Na X Factor Adria prijavio se kako bi se promovirao u regionu i cilj mu je bio ostati do finala, u čemu je i uspio.

"Bio sam u šoku i oduševljen kada sam dobio informaciju da se radilo od desetinama hiljada glasova koje sam dobio te da je bila ogromna razlika između mene i drugoplasiranog. Zahvaljujem svima, a posebno mojim Gračanlijama. Osjećam se kao reprezentativac BiH i kao reprezentativac Gračanice", rekao je Amel nakon pobjede za radio Gračanica.