Oštro kritikovala vlast
98

Glumica Hana Selimović o fotošopiranoj fotografiji Brnabić: Vodite državu, infantilni narcisi

I. S.
Foto: Instagram/mitraljeza
Foto: Instagram/mitraljeza
Srbijanska glumica Hana Selimović oštro je kritikovala Anu Brnabić zato što je jučer, dok su građani Beograda protestovali, objavila fotošopiranu fotografiju na kojoj "pozira" s Aleksandarom Vučićem i Sinišom Malim.
"Mnogo nas je više nego prošli put. Još malo pa ćemo na Gazelu", napisala je Brnabić.

Spomenuta glumica je navela da je ova fotografija nešto zbog čega se narod mora jako uplašiti gdje živi.

"Ako do sada već nije sas-an. Ne bih da psujem, ali je-em mu sve, mora se izaći na protest u tolikom broju da plaču od muke, da im cure suze iz ovih očiju. Ništa me nije ovoliko zgranulo kao ovo osorno, nedolično i luđačko ponašanje. Vodite državu, infantilni narcisi. S kim se vi mačujete? Sa svojim narodom? Bože mili", nastavila je.

Dodala je da ne želi objaviti fotografiju, ali da želi da ljudi vide patologiju gdje troje državnika u strahovitom trenutku za jednu zemlji prave memeove na internetu kao neka mala pakosna nerazumna dječurlija.

"Pa je l' mi vi odlučujete o većini odraslog života? Gospode Bože. Idite mi više s očiju, bagro. Sklonite mi se sa televizije. Ja ne želim peticiju za ukidanje rijalitija, želim peticiju za ukidanje Vučića. Ne, ukidanje Vučića ne znači da želimo da umreš. Čovječe, ne lupetaj gluposti. Samo želimo da se skloniš s pozicije na kojoj si i da te ne gledam 24/7 svuda kako teško dišeš i vrijeđaš nas kolektivno", navela je.

Upitala ih je kako ih nije sramota i u kom univerzumu je ovo normalno. Smatra kako se sve potreslo do temelja i da se oni rugaju svojim građanima.

"Šale se malo, manijakalni egomanijaci nevaspitani. Dobro niste u caption napisali pi-anje po sirotinji jer to je ono što radite i bukvalno i metaforički. Ako je bilo kome falio razlog da izađe na protest, ja želim da vjerujem da je ova besramnost prelila čašu", objavila je.

Također je navela da se jako stidi i da je bijesna, uplašena, zgranuta i traumatizovana na mnogo načina.

"Želim da ovo ludilo prestane. Ne zanimaju me bumerski komentari 'Ko ako ne oni', jer sam u fazonu 'Samo ne oni'. Samo ne oni. Svi oni koji ste ovo prešutali, koji ste ih na bilo koji način ikada podržali, želim vam da uramite ovu fotografiju i da je gledate svaki bogovetni dan kada otvorite oči.